Ουκρανία: Κανονικά λειτουργεί ο πυρηνικός σταθμός της Ζαπορίζια

Το Σάββατο, ένας από τους αντιδραστήρες του πυρηνικού σταθμού σταμάτησε να λειτουργεί

Ουκρανία: Κανονικά λειτουργεί ο πυρηνικός σταθμός της Ζαπορίζια

Ο πυρηνικός σταθμός της Ζαπορίζια, που επλήγη από βομβαρδισμούς το σαββατοκύριακο, λειτουργεί κανονικά, όπως δήλωσε ο διορισμένος από τη Ρωσία επικεφαλής της τοπικής διοίκησης, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο, ένας από τους αντιδραστήρες του πυρηνικού σταθμού, ο οποίος βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων, σταμάτησε να λειτουργεί, μετά από βομβαρδισμούς για τους οποίους Κίεβο και Μόσχα αλληλοκατηγορούνται.

«Μετά την επίθεση στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, ενεργοποιήθηκε το σύστημα προστασίας έκτακτης ανάγκης σε έναν από τους τρεις αντιδραστήρες που λειτουργούσαν, και διεκόπη η λειτουργία του», ανακοίνωσε το Σάββατο η κρατική ουκρανική εταιρεία πυρηνικής ενέργειας Energoatom, σε ανακοίνωσή της στο Telegram.

Σύμφωνα με αυτή την πηγή, οι βομβαρδισμοί «προκάλεσαν σοβαρές ζημιές» σε ένα σταθμό που περιείχε άζωτο και οξυγόνο και σε ένα «βοηθητικό κτίριο».

«Ο βομβαρδισμός (…) προκάλεσε σοβαρό κίνδυνο για την ασφαλή λειτουργία του εργοστασίου», συνέχισε η Energoatom, υποδεικνύοντας ωστόσο ότι συνεχίζει να παράγει ηλεκτρική ενέργεια και ότι το ουκρανικό προσωπικό συνεχίζει να εργάζεται εκεί.

Οι ουκρανικές αρχές κατηγόρησαν την Παρασκευή τις ρωσικές δυνάμεις ότι πραγματοποίησαν τρία πλήγματα κοντά σε έναν αντιδραστήρα στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, αν και η Μόσχα ελέγχει αυτή την περιοχή από την έναρξη της εισβολής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο ρωσικός στρατός από την πλευρά του υποστήριξε ότι ουκρανικές δυνάμεις ευθύνονται για αυτούς τους βομβαρδισμούς, οι προκάλεσαν πυρκαγιά η οποία κατασβέστηκε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.