ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ουκρανία: Στο «σφυρί» τεράστιο γιοτ ολιγάρχη για τη στήριξη στον πόλεμο

Αξίζει τουλάχιστον 200 εκατ. δολάρια

Ουκρανία: Στο «σφυρί» τεράστιο γιοτ ολιγάρχη για τη στήριξη στον πόλεμο

Μια υπερπολυτελής θαλαμηγός αξίας 200 εκατoμμυρίων δολαρίων που ανήκει στον Ουκρανό ολιγάρχη Βίκτωρ Μεντβεντσούκ, πρόκειται να πωληθεί σε δημοπρασία.

Η ουκρανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι κροατικό δικαστήριο αποφάσισε πως το 92,5 μέτρων γιοτ «Royal Romance» θα πρέπει να μεταβιβαστεί στην ουκρανική Υπηρεσία Ανάκτησης και Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων (Arma), η οποία δήλωσε ότι θα προβεί σε δημοπρασία.

Αν πραγματοποιηθεί η δημοπρασία, θα πρόκειται για την πρώτη πώληση κατασχεμένου περιουσιακού στοιχείου από την έναρξη του πολέμου, όπου τα έσοδα θα οδηγηθούν απευθείας για τον λαό της Ουκρανίας.

Ο 68χρονος Μεντβέντσουκ δραστηριοποιήθηκε και στην ουκρανική πολιτική πέραν των επιχειρήσεων. Συνελήφθη στην Ουκρανία τον Απρίλιο και παραδόθηκε στη Ρωσία σε ανταλλαγή κρατουμένων τον Σεπτέμβριο. Αναφέρεται συχνά ως ο «σκοτεινός πρίγκιπας» της ουκρανικής πολιτικής και ο Πούτιν είναι νονός της κόρης του Ντάρια.

Η κροατική αστυνομία πραγματοποίησε έφοδο στο γιοτ τον περασμένο μήνα για λογαριασμό του FBI. Δικαστήριο του Σπλιτ έκανε δεκτό το αίτημα του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης για την έκδοση εντάλματος έρευνας στις 15 Νοεμβρίου και επιβεβαίωσε ότι η έρευνα πραγματοποιήθηκε στις 19 Νοεμβρίου. Το ένταλμα έρευνας κατονόμαζε τον Μεντβέντσουκ και τη σύζυγό του για φερόμενο ξέπλυμα χρήματος

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.