ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ουρλιάζουν οι Ουκρανοί γιατί ανέβηκε ρωσική όπερα στην Σκάλα του Μιλάνου

Δεν υπήρξε κανένα άμεσο σχόλιο από τη Σκάλα του Μιλάνου

Ουρλιάζουν οι Ουκρανοί γιατί ανέβηκε ρωσική όπερα στην Σκάλα του Μιλάνου

Oυκρανός διπλωμάτης έστειλε επιστολή στον επικεφαλής της Σκάλας του Μιλάνου και στους τοπικούς πολιτικούς ηγέτες για να διαμαρτυρηθεί για τα σχέδια να ανέβει η ρωσική όπερα «Μπορίς Γκοντουνόφ» τον Δεκέμβριο.

Ο Αντρίι Καρτίς, ο οποίος είναι επικεφαλής του ουκρανικούπροξενείου στο Μιλάνο, δήλωσε ότι τέτοιες παραστάσεις δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την υποστήριξη «δυνητικών στοιχείων προπαγάνδας», μετέδωσε την Πέμπτη το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa.

Το έργο συνέθεσε ο Μοντέστ Μουσόργκσκι τον 19ο αιώνα.

Οι Ρώσοι καλλιτέχνες της όπερας — ο βαρύτονος Ιλντάρ Αμπντραζάκοφ και η σοπράνο Άννα Ντενίσοβα — έχουν τους βασικούς ρόλους σε αυτήν την παραγωγή, με την οποία εγκαινιάζεται η νέα σεζόν στη Σκάλα του Μιλάνου στις αρχές Δεκεμβρίου.

Η εν λόγω παράσταση συγκαταλέγεται στις σημαντικότερες του πολιτιστικού ημερολογίου της Ιταλίας.

Αρκετές ενώσεις που εκπροσωπούν Ουκρανούς που ζουν στην Ιταλία έχουν επίσης διαμαρτυρηθεί για την επιλογή του κλασικού έργου του Μουσόργκσκι αυτή τη περίοδο.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου, Ντομινίκ Μέγιερ, τόνισε ότι όταν παρουσίασε το πρόγραμμα τον Ιούνιο δεν είχε κανένα σχέδιο για πολιτιστικό μποϊκοτάζ της Ρωσίας.

Δεν υπήρξε σήμερα κανένα άμεσο σχόλιο από τη Σκάλα του Μιλάνου.

Μια πηγή με γνώση του θέματος είπε ότι είναι πολύ αργά για να αλλάξουν τα σχέδια για τη βραδιά των εγκαινίων, με τα σκηνικά να έχουν ήδη τοποθετηθεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.