ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για ενεργειακή κρίση: «Είμαστε ασφαλείς για τον χειμώνα»

«Καταφέραμε να γεμίσουμε τις αποθήκες αερίου μας κατά περίπου 96%»

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για ενεργειακή κρίση: «Είμαστε ασφαλείς για τον χειμώνα»

«Είμαστε ασφαλείς για τον χειμώνα», ξεκαθάρισε η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν αναφορικά με την ενεργειακή κρίση.

Η φον ντερ Λάιεν σε ομιλία της στο Κολλέγιο της Ευρώπης στην Μπριζ σημείωσε ότι «ο παγκόσμιος ενεργειακός εφοδιασμός είναι περιορισμένος λόγω του επιθετικού πολέμου της Ρωσίας» και πρόσθεσε πως η Ρωσία έκοψε το 80% της προμήθειας φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω αγωγών σε μόλις οκτώ μήνες.

«Μπορέσαμε όμως να το αναπληρώσουμε» τόνισε η πρόεδρος της Κομισιόν λέγοντας πως είναι κάτι «αξιοσημείωτο» και κάτι «που πολλοί το θεωρούσαν αδύνατο».

«Αυτούς τους οχτώ μήνες, όχι μόνο δεν υπήρξαν διακοπές ρεύματος στην Ευρώπη, αλλά καταφέραμε επίσης να γεμίσουμε τις αποθήκες αερίου μας κατά περίπου 96%. Είμαστε ασφαλείς για τον χειμώνα. Αλλά αυτό έχει το κόστος των υψηλότερων τιμών της ενέργειας. Και όλα αυτά επηρεάζουν την ανταγωνιστικότητα πολλών ευρωπαϊκών βιομηχανιών – ιδιαίτερα των ενεργοβόρων τομέων της οικονομίας μας» επισήμανε χαρακτηριστικά.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν τόνισε ότι «μια επιθετική Ρωσία απειλεί τις δημοκρατίες μας και μας εκβιάζει με την εξάρτησή μας από από τα ορυκτά καύσιμα», ενώ σχετικά με το Πεκίνο σημείωσε ότι «μια ολοένα και πιο διεκδικητική Κίνα καλλιεργεί εξαρτήσεις σε όλες τις ηπείρους, για να προβάλει την εξουσία για τα δικά της συμφέροντα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από την απέναντι πλευρά η πρόεδρος της Κομισιόν τοποθέτησε την Ευρώπη και τις ΗΠΑ. «Αντίθετα, δείτε τι μπορούν να επιτύχουν οι ΗΠΑ και η Ευρώπη εάν ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Πάρτε την Ουκρανία. Σκεφτείτε τον τεράστιο αντίκτυπο των κυρώσεων μας. Σκεφτείτε πόση υποστήριξη έχουμε κινητοποιήσει, από τις χώρες μας και τον κόσμο,να βοηθήσει την Ουκρανία τους τελευταίους εννέα μήνες» σημείωσε και έφερε επιπλέον ως παράδειγμα την απόφαση για πλαφόν στο πετρέλαιο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.