ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Πακιστάν: Αντιμέτωποι με δερματοπάθειες, διάρροια & ελονοσία οι πολίτες μετά τις πλημμύρες

Τα στάσιμα νερά έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας στους πλημμυροπαθείς

Πακιστάν: Αντιμέτωποι με δερματοπάθειες, διάρροια & ελονοσία οι πολίτες μετά τις πλημμύρες

Μετά τις πλημμύρες και τους 324 νεκρούς, οι πολίτες στο Πακιστάν είναι αντιμέτωποι με δερματοπάθειες, διάρροια και ελονοσία. Οι αρχές μάλιστα τονίζουν πως η κατάσταση πιθανόν να βγει εκτός ελέγχου, αν η απαιτούμενη βοήθεια δε φτάσει γρήγορα.

Τα νερά από τις πλημμύρες στο Πακιστάν εκτείνονται σε εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα και θα χρειαστούν δύο με έξι μήνες για να υποχωρήσουν. Το αποτέλεσμα είναι τα στάσιμα νερά να έχουν προκαλέσει σοβαρά ζητήματα υγείας.

Με το ήδη προβληματικό υγειονομικό σύστημα του Πακιστάν και την έλλειψη υποστήριξης, οι εκτοπισμένες οικογένειες αγανακτούν γιατί υποχρεούνται να πίνουν και να μαγειρεύουν με μολυσμένο νερό.

Η τοπική κυβέρνηση της επαρχίας Σιντ, στο νότιο Πακιστάν, ανακοίνωσε σήμερα ότι αυτοσχέδιες ή κινητές νοσοκομειακές μονάδες που στήθηκαν σε περιοχές που έχουν πληγεί από τις πλημμύρες προσέφεραν θεραπεία σε πάνω από 78.000 ασθενείς το τελευταίο 24ωρο. Από αυτούς, έξι κατέληξαν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι καταρρακτώδεις βροχές την εποχή των μουσώνων και το λιώσιμο των παγετώνων στο βόρειο Πακιστάν προκάλεσαν σφοδρές πλημμύρες που είχαν επιπτώσεις σε σχεδόν 33 εκατομμύρια ανθρώπους στη χώρα αυτή των 220 εκατομμυρίων κατοίκων, καθώς παρέσυραν σπίτια, κατέστρεψαν σοδειές, γέφυρες, δρόμους και άφησαν πίσω τους νεκρά ζώα, με τις ζημιές να υπολογίζονται σε 30 δισεκατομμύρια δολάρια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.