Η αμόλυβδη 95 E10 αποτελείται από 10% αιθανόλη, δηλαδή αλκόολ

Όλοι γνωρίζουμε ότι το αλκοόλ και η οδήγηση είναι θανατηφόρος συνδυασμός. Ωστόσο, κάτι που μάλλον ξέρετε ήδη, υπάρχει σχέση μεταξύ των καυσίμων και του αλκοόλ, καθώς η αμόλυβδη 95 E10 αποτελείται από 10% αιθανόλη, όπως υποδεικνύουν και τα διακριτικά της. Μερίδιο που αυξάνεται στο 85% για το Ε85. Και η αιθανόλη, λοιπόν, είναι απλώς το αλκοόλ.

Είναι όμως δυνατόν να χρησιμοποιήσουμε άλλες εναλλακτικές λύσεις για να μειώσουμε τις τιμές καυσίμων; Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση βρίσκεται στο Βέλγιο. Οι ντόπιοι ζυθοποιοί είχαν μια ιδιοφυή ιδέα που δεν ήταν άλλη από το να χρησιμοποιήσουν το αλκοόλ της μπύρα τους για να δημιουργήσουν καύσιμα.

Πράγματι, μία μεγάλη εταιρεία στον χώρο των αλκοολούχων ποτών, η AB Inbev βλέπει ότι τα μη αλκοολούχα ποτά της γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία και θα αντιπροσωπεύουν τουλάχιστον το 20% των πωλήσεών της μέσα στα επόμενα τρία χρόνια. Βέβαια, δεν τίθεται θέμα απόρριψης του αλκοόλ που δεν χρησιμοποιείται για αυτά τα ποτά. Και αυτό γιατί από 85 κουτάκια ποτών, η εταιρεία καταφέρνει να ανακτήσει ένα λίτρο. Το αλκοόλ στη συνέχεια αποστέλλεται σε ένα εργοστάσιο βιοκαυσίμων που βρίσκεται στη Γάνδη, προκειμένου να μετατραπεί σε αιθανόλη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο πρόεδρος της Alcogroup, της εταιρείας παραγωγής βιοκαυσίμων στη Γάνδη, χαιρετίζει αυτή την πρωτοβουλία αναφέροντας ότι “Από τη μια πλευρά, έχουμε καταναλωτές που μπορούν πλέον να πίνουν περισσότερη μπύρα και μετά να οδηγούν, και από την άλλη το αφαιρούμενο από τα ποτά αλκοόλ να επαναχρησιμοποιείται για τη μείωση των εκπομπών CO2 στην χώρας μας”.