ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Παραιτείται εντός της ημέρας ο Μπόρις Τζόνσον – Θα απευθύνει διάγγελμα στον βρετανικό λαό

Αναμένεται διάγγελμα του Τζόνσον τις επόμενες ώρες

Παραιτείται εντός της ημέρας ο Μπόρις Τζόνσον – Θα απευθύνει διάγγελμα στον βρετανικό λαό

Ο Μπόρις Τζόνσον εντός της ημέρας θα παραιτηθεί από την πρωθυπουργία και θα απευθύνει διάγγελμα στον βρετανικό λαό.

Είναι η τέταρτη κυβέρνηση που πέφτει στην Ευρώπη ως απόρροια της πανδημίας και του πολέμου στην Ουκρανία μετά από Γερμανία, Γαλλία και Βουλγαρία (οι δύο τελευταίες έχουν πλέον μειοψηφικές κυβερνήσεις).

Πληρώνει και αυτός τα λάθη του στην πανδημία, ενώ είχε ξεκινήσει καλά μετά το έχασε με τα ατέρμονα lockdown και την κόπωση του πληθυσμού και εν συνεχεία με την μετωπική επίθεση κατά της Ρωσίας όπου πήρε σκληρότερη θέση από τον ίδιο τον  Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν (που οι ΗΠΑ έχουν λόγους παγκόσμιας ηγεμονίας και τηρούν αυτήν την στάση).

Κι όλα αυτά συμβαίνουν σε μία Βρετανία που μαζί με την Νορβηγία είναι οι μοναδικές χωρες στην Ευρώπη που έχουν ενεργειακή αυτάρκεια αλλά παρόλα αυτά έχουν εκτιναχθεί οι τιμές των προϊόντων και η ανεργία όπως αναφέρει το defencenet.gr

Γενικά δεν υπήρχε συγκεκριμένος λόγος που προκάλεσε την κρίση απλώς είναι η κόπωση κάτι που εμφανίζεται σε όλα τα εκλογικά σώματα της Ευρώπης από τα lockdown και το πόλεμο στην Ουκρανία.

Την απόφαση αυτή την πήρε o M.Τζόνσον μετά την παραίτηση 50 στελεχών της κυβέρνησης των Συντηρητικών.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει ο πολιτικός συντάκτης του BBC, Κρις Μέισον, τελικά ο Βρετανός πρωθυπουργός θα παραιτηθεί εντός της ημέρας ενώ η DailyMail, η οποία επικαλείται εκπρόσωπο της Ντάουνινγκ Στριτ, αναφέρει ότι ο Τζόνσον προγραμματίζει διάγγελμα μέσα στις επόμενες ώρες.

Το BBC συμπληρώνει πως ο Βρετανός πρωθυπουργός μίλησε με τον πρόεδρο της Επιτροπής 1922 των Τόρις, Γκράχαμ Μπρέιντι και συμφώνησε να παραιτηθεί, ενώ ο νέος ηγέτης των Τόρις θα έχει οριστεί μέχρι το συνέδριο του κόμματος τον Οκτώβριο, δήλωσε πηγή της Ντάουνινγκ Στριτ.

Η εξέλιξη αυτή προκύπτει μετά την παραίτηση περίπου του ενός τρίτου του συνόλου των βουλευτών που κατείχαν μη υπουργικές θέσεις στην αρχή της εβδομάδας.

Λίγο νωρίτερα, η υπουργός Παιδείας Μισέλ Ντόνελαν και η υπουργός Περιβάλλοντος Ρεμπέκα Πόου προστέθηκαν στον μακρύ κατάλογο παραιτήσεων (58 στο σύνολο), με την Ντόνελαν να δηλώνει από την πλευρά της πως παραιτείται σε διάστημα μικρότερο των 48 ωρών αφότου διορίστηκε, επειδή αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για να εξαναγκασθεί ο πρωθυπουργός Τζόνσον να πράξει το ίδιο.

«Δεν βλέπω να μπορείτε να συνεχίσετε με κανένα τρόπο, αλλά χωρίς έναν επίσημο μηχανισμό για να σας απαλλάξουμε από τα καθήκοντά σας, φαίνεται πως ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτό δυνατό είναι να σας υποχρεώσουμε αυτοί που παραμένουμε στο υπουργικό συμβούλιο», έγραψε η Ντόνελαν στην επιστολή παραίτησής της λέγοντας πως «ικέτευσε» τον Τζόνσον χθες, Τετάρτη, να παραιτηθεί. «Μας φέρατε σε μια αφόρητη κατάσταση … ως κάποια που βάζει πάνω απ’ όλα την ακεραιότητα, δεν έχω άλλη επιλογή».

Στο μεταξύ, ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας δήλωσε πως έχει υποχρέωση να κρατήσει τη χώρα ασφαλή και δεν μπορεί να αφήσει «άδεια τα γραφεία του κράτους», όμως κάλεσε τους συναδέλφους του στο κόμμα να εξαναγκάσουν τον Μπόρις Τζόνσον να παραιτηθεί από την κυβέρνηση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Το κόμμα έχει ένα μηχανισμό για να αλλάζει ηγέτες και αυτός είναι ο μηχανισμός που συμβουλεύω τους συναδέλφους να χρησιμοποιήσουν», έγραψε ο Γουάλας σε μήνυμά του στο Twitter.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.