ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Παραλίγο νέο «Kursk»: Πυρηνικό υποβρύχιο του βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού βυθιζόταν ανεξέλεγκτα!

Δεν λειτουργούσε το βυθόμετρό του - Μετέφερε βαλλιστικούς διηπειρωτικούς πυραύλους Trident 2 και πλήρωμα 140 ατόμων

Παραλίγο νέο «Kursk»: Πυρηνικό υποβρύχιο του βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού βυθιζόταν ανεξέλεγκτα!

Παραλίγο να σημειωθεί τραγωδία τύπου «Kursk» όταν πυρηνικό υποβρύχιο του βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού λίγο έλειψε να καταστραφεί μετά από δυσλειτουργία μετρητή βάθους που το άφησε να καταδύεται διαρκώς (αφού το πλήρωμα δεν γνώριζε που βρίσκονταν) όπως αποκάλυψε η εφημερίδα Sun.

«Ένας μετρητής βάθους απέτυχε σε ένα από τα υποβρύχια κλάσης Vanguard, τα οποία βρίσκονται σε υπηρεσία για 30 χρόνια», ανέφερε η Sun.

Τα υποβρύχια αυτά μεταφέρουν περίπου 140 άτομα πλήρωμα, καθώς και βαλλιστικούς πυραύλους Trident 2!

«Το σκάφος ετοιμαζόταν να κάνει περιπολία όταν χάλασε ένας μετρητής βάθους, με αποτέλεσμα το πλήρωμα να πιστέψει ότι το υποβρύχιο είχε σταθεροποιηθεί ενώ στην πραγματικότητα εξακολουθούσε να καταδύεται.

Ήταν έτοιμο να εισέλθει στην «επικίνδυνη ζώνη» του βάθους που μπορεί να αντέξει το υποβρύχιο, λίγο πριν αποφευχθεί η καταστροφή.

Οι μηχανικοί λέγεται ότι εντόπισαν ένα δεύτερο μετρητή και σήμαναν συναγερμό.

Δεν είναι δουλειά των μηχανικών να ελέγχουν το βάθος του υποβρυχίου, αλλά είδαν πόσο βαθιά ήταν και κατάλαβαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.

Τεχνικά το υποβρύχιο βρισκόταν ακόμα σε ένα βάθος όπου ξέρουμε ότι μπορεί να λειτουργήσει, αλλά αν χρειαστεί ποτέ να πάει τόσο βαθιά, όλο το πλήρωμα οδηγείται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Το υποβρύχιο δεν έπρεπε να είναι εκεί, και εξακολουθούσε να καταδύεται. Και αν είχε συνέχισε την κάθοδό του, αυτό είναι κάτι που δεν χρειάζεται πραγματικά να σκεφτόμαστε».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα ατυχήματα με πυρηνικά υποβρύχια είναι μία πολύ σπάνια περίπτωση, με πιο πρόσφατη το περιστατικό με το ρωσικό υποβρύχιο Kursk κλάσης «Oscar II», το οποίο βυθίστηκε στις 12 Αυγούστου του 2000, παρασέρνοντας μαζί του στον θάνατο 118 Ρώσους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.