ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Πεκίνο – Η κάθε ακραία θεωρία συνωμοσίας επιβεβαιώνεται: Το κράτος επιβάλλει στους πολίτες να παρακολουθούν ο ένας τον άλλον

Τα χειρότερα έρχονται

Πεκίνο – Η κάθε ακραία θεωρία συνωμοσίας επιβεβαιώνεται: Το κράτος επιβάλλει στους πολίτες να παρακολουθούν ο ένας τον άλλον

Αυτά που πριν λίγα χρόνια φάνταζαν θεωρίες συνομωσίας, έχουν επιβεβαιωθεί με τον πιο ρεαλιστικό τρόπο. Στο Πεκίνο, με πρόσχημα την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του κορωνοϊού, επιβάλλονται κι άλλα ακραία μέτρα.

Στοχεύοντας στη μηδενική μετάδοση του κορωνοϊού εντός της κοινότητας, το Πεκίνο επιβάλλει κυρώσεις σε χώρους εργασίας που παραβιάζουν τους κανόνες ή παρακάμπτουν τους περιορισμούς, καλώντας τους κατοίκους να… παρακολουθούν τις μετακινήσεις των ιδίων και των συμπολιτών τους!

Από το τέλος Απριλίου, η πόλη των 22 εκατ. κατοίκων έχει βρεθεί αντιμέτωπη με δεκάδες νέα κρούσματα ανά ημέρα. Και ενώ αυτά καταγράφονται κυρίως σε περιοχές καραντίνας, κάποια έχουν εντοπιστεί στην κοινότητα, αποτυπώνοντας την υψηλή μεταδοτικότητα της παραλλαγής Όμικρον.

Η πρωτεύουσα της Κίνας κατέγραψε 51 νέα κρούσματα COVID-19 τοπικής μετάδοσης κατά το τελευταίο 24ωρο, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής επικεφαλής του Κέντρου για την Πρόληψη και τον Έλεγχο Νόσων στο Πεκίνο, Λιου Σιαοφένγκ. Η πόλη μετρά συνολικά 1.642 μολύνσεις COVID από τις 22 Απριλίου, δήλωσε ο ίδιος σε συνέντευξη Τύπου.

Αυτή την εβδομάδα, το Πεκίνο επέτεινε τις προσπάθειες για επιβολή καραντίνας και εφάρμοσε περιοριστικά μέτρα για την προσέλευση στην εργασία, με περισσότερες περιοχές να εκδίδουν οδηγίες για τηλεργασία.

Κάποιοι χώροι εργασίας έχουν αγνοήσει τις πολιτικές πρόληψης της COVID, ανέφερε σε σχόλιό του το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, και δεν ελέγχουν την κατάσταση υγείας των εργαζομένων τους, δίνοντας χώρο στον ιό να εξαπλωθεί. «Και από το πιο μικρό κενό μπορεί να φυσήξει ένας δυνατός άνεμος», σχολίασε το πρακτορείο.

Όλη την εβδομάδα, οι υγειονομικές αρχές στο Πεκίνο στέλνουν γραπτά μηνύματα στα κινητά των κατοίκων, καλώντας τους να παρακολουθούν το ταξιδιωτικό ιστορικό κρουσμάτων COVID και να προσέρχονται οι ίδιοι στις αρμόδιες αρχές, εάν οι κινήσεις τους συμπίπτουν με αυτές ανθρώπων που έχουν μολυνθεί.

Σε καλύτερη κατάσταση η Σαγκάη

Η Σανγκάη, που έχει θέσει ως στόχο την 1η Ιουνίου για έξοδο από το lockdown, αίρει σταδιακά τους περιορισμούς της COVID και επιτρέπει ολοένα και σε περισσότερους από τα 25 εκατ. των κατοίκων της να κυκλοφορήσουν έξω.

Σήμερα, Τετάρτη, η Σανγκάη έκλεισε το νοσοκομείο εκστρατείας που είχε στηθεί σε βασικό εκθεσιακό κέντρο της πόλης και στο οποίο νοσηλεύθηκαν 25.000 ασθενείς από το τέλος Μαρτίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο, τα περισσότερα καταστήματα, εστιατόρια και επιχειρήσεις παραμένουν κλειστά και συνεχίζει να ισχύει το καθεστώς της τηλεργασίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.