ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Περού: Τουλάχιστον έξι νεκροί από τον κυκλώνα «Γιάκου»

Οι πλημμύρες που προκλήθηκαν από τις καταρρακτώδεις βροχές και την υπερχείλιση ποταμών, αυξήθηκαν το τελευταίο 48ωρο

Περού: Τουλάχιστον έξι νεκροί από τον κυκλώνα «Γιάκου»

Τουλάχιστον 6 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο βορειοδυτικό Περού λόγω των πλημμυρών που οφείλονται στον κυκλώνα Γιάκου, ανακοίνωσε χθες, Παρασκευή, η υπηρεσία πολιτικής προστασίας της χώρας.

“Μέχρι σήμερα (Παρασκευή) έξι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους”, ανακοίνωσε ο οργανισμός με ανάρτησή του στο Twitter.

Οι πλημμύρες που προκλήθηκαν από τις καταρρακτώδεις βροχές και την υπερχείλιση ποταμών άρχισαν αυτήν την εβδομάδα και αυξήθηκαν το τελευταίο 48ωρο, πλήττοντας αστικές και αγροτικές ζώνες σε παράκτιες περιοχές της Λα Λιμπερτάδ, Λαμπαγέκε, Πιούρα και Τουμπές (βόρεια), στα σύνορα με τον Ισημερινό.

Ο κυκλώνας Γιάκου, ο οποίος βρίσκεται σε απόσταση περίπου 500 χιλιομέτρων από τις ακτές του Περού “είναι ένα πολύ ασυνήθιστο φαινόμενο, το οποίο προκάλεσε έντονες βροχές στο βόρειο τμήμα” της χώρας, δήλωσε ο διευθυντής της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας Σέσαρ Σιέρα στον ραδιοσταθμό Exitosa.

Το είδος αυτό κυκλώνα “που διαφέρει από τους τροπικούς”, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία του Περού, συνδέεται με το κλιματικό φαινόμενο Ελ Νίνιο, το οποίο προκαλεί αύξηση της θερμοκρασίας των υδάτων του Ειρηνικού στα ανοιχτά της Νότιας Αμερικής.

Σε μεταγενέστερη ανακοίνωση, ο επικεφαλής του Εθνικού Ινστιτούτου Πολιτικής Προστασίας Κάρλος Γιάνες διευκρίνισε ότι “μέχρι σήμερα και από την αρχή της εποχής των βροχών (πριν από λίγο περισσότερο από τρεις μήνες) έχουν χάσει τη ζωή τους (…) 58 άνθρωποι”.

Ο αξιωματούχος δεν διευκρίνισε υπό ποιες συνθήκες έχασαν αυτοί τη ζωή τους ούτε πότε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.