ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πέθανε και το τελευταίο μέλος φυλής αυτοχθόνων του Αμαζονίου (βίντεο)

Ζούσε απολύτως μόνος για 26 χρόνια

Πέθανε και το τελευταίο μέλος φυλής αυτοχθόνων του Αμαζονίου (βίντεο)

Το τελευταίο μέλος μιας φυλής αυτοχθόνων που ζούσε στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου και δεν είχε έλθει σε επαφή με άλλους ανθρώπους έφυγε προ ημερών από τη ζωή.

Το πτώμα βρέθηκε στις 23 Αυγούστου έξω από την καλύβα του, ανέφεραν οι αρχές στη Βραζιλία.

Υπολογίζεται ότι ήταν περίπου 60 ετών ενώ φαίνεται να πέθανε από φυσικά αίτια.

Στην καλύβα του δεν υπήρχαν ίχνη παραβίασης.

Ο άνδρας, το όνομα του οποίου ήταν άγνωστο, ζούσε σε απόλυτη απομόνωση εδώ και 26 χρόνια.

Τον αποκαλούσαν «Άνδρα της Τρύπας» γιατί συνήθιζε να φτιάχνει μεγάλες τρύπες για να παγιδεύει ζώα (κάποιες είχαν μέσα και ακονισμένα παλούκια) ή για να κρύβεται.

Άλλα έξι μέλη της φυλής του είχαν δολοφονηθεί το 1995, αναφέρει το BBC, και πολλά ακόμη τη δεκαετία του ‘70 όταν κτηματίες επεκτείνονταν στη γη της φυλής.

Όλοι ζούσαν σε περιοχή του τροπικού δάσους κοντά στα σύνορα με τη Βολιβία.

Ο άνδρας ήταν υπό παρακολούθηση από την ομοσπονδιακή υπηρεσία Funai η οποία εποπτεύει τα ζητήματα που αφορούν τους αυτόχθονες.

Το 2018 τον είχαν κινηματογραφήσει κατά τύχη να κόβει ένα δέντρο με κάτι που έμοιαζε με τσεκούρι.

Στο τροπικό δάσος εκτιμάται ότι ζουν 240 φυλές αυτοχθόνων, πολλές από τις οποίες απειλούνται από παράνομα ορυχεία, υλοτόμους και κτηματίες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Σύνταγμα της Βραζιλίας ορίζει ότι οι ιθαγενείς έχουν δικαίωμα στην γη όπου κατά παράδοση ζουν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.