ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Πολιτικός στη Βραζιλία πέταξε χειροβομβίδες σε αστυνομικούς που πήγαν να τον συλλάβουν

Η πολιορκία του σπιτιού στο οποίο είχε ταμπουρωθεί διήρκεσε ώρες

Πολιτικός στη Βραζιλία πέταξε χειροβομβίδες σε αστυνομικούς που πήγαν να τον συλλάβουν

Χειροβομβίδες σε αστυνομικούς που πήγαν στο σπίτι του στο Ρίο ντε Τζανέιρο για να τον συλλάβουν πέταξε ένας πολιτικός από τη Βραζιλία.

Ο πρώην βουλευτής Ρομπέρτο Τζέφερσον ήταν αντιμέτωπος με φυλάκιση κατ’ εντολή του Ομοσπονδιακού Ανώτατου Δικαστηρίου (STF), επειδή παραβίασε τους όρους της κατ’ οίκον κράτησής του μεταφορτώνοντας σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης βίντεο στο οποίο εξύβρισε την πρόεδρο του κορυφαίου βραζιλιάνικου δικαστικού θεσμού.

Όταν πήγαν να τον συλλάβουν στην πόλη Λεβί Γκασπάριαν (πολιτεία Ρίο ντε Ζανέιρο, νοτιοανατολικά), ο κ. Τζέφερσον «αντέδρασε» και δύο μέλη των υπηρεσιών επιβολής της τάξης «τραυματίστηκαν από τα θραύσματα χειροβομβίδας που πέταξε», ανέφερε η ομοσπονδιακή αστυνομία (PF) σε ανακοίνωσή της.

Τους προσφέρθηκαν ιατρικές φροντίδες και είναι καλά, διευκρίνισε η PF, η οποία ανέπτυξε ενισχύσεις επιτόπου.

Ο Τζέφερσον πρόβαλε αντίσταση χρησιμοποιώντας «πυροβόλα όπλα και εκρηκτικά» προτού εντέλει συλληφθεί χθες το βράδυ (τοπική ώρα· σήμερα το πρωί ώρα Ελλάδας), έπειτα από «εντατική διαπραγμάτευση», ανέφερε η ομοσπονδιακή αστυνομία. Η PF πρόσθεσε πως πλέον διενεργεί έρευνα για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή.

Ο πρόεδρος Μπολσονάρου πήρε αποστάσεις από τον πρώην βουλευτή, τονίζοντας μέσω Twitter πως «οποιοσδήποτε ανοίγει πυρ εναντίον αστυνομικού πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν κακοποιό στοιχείο. Εκφράζω την αλληλεγγύη μου προς τους αστυνομικούς που τραυματίστηκαν στο επεισόδιο αυτό».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επέμεινε πως δεν έχει καμία σχέση με τον Ρομπέρτο Τζέφερσον, ο οποίος το 2020 δήλωσε πως ο πρόεδρος είναι «στενός του φίλος». Αρνήθηκε επίσης πως έχει φωτογραφηθεί πλάι στον πρώην βουλευτή, ωστόσο αρκετά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν στιγμιότυπα των δυο τους μαζί όταν ο άλλοτε λοχαγός του στρατού αναλάμβανε την εξουσία το 2019.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.