ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Πολωνία: Επιμένει στο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων – «Δεν θα τα παρατήσουμε ποτέ»

Τι είπε ο Πολωνός πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι

Πολωνία: Επιμένει στο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων – «Δεν θα τα παρατήσουμε ποτέ»

Η Πολωνία δεν θα υποχωρήση από το αίτημά της να πάρει τις αποζημιώσεις του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου από την Γερμανία, σύμφωνα με όσα ο πρωθυπουργός της χώρας, Ματέους Μοραβιέτσκι.

Σε συνέντευξή του στον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό Radio Poland, ο Ματέους Μοραβιέτσκι είπε ότι θα ήταν κάτι θετικό να επιδιορθωθεί αυτό που συνέβη κατά τη διάρκεια του πολέμου αναγνωρίζοντας (η Γερμανία) τις αποζημιώσεις τουλάχιστον στον ελάχιστο βαθμό.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις παρατηρήσεις του Τόμας Μπάγκερ, Γερμανού πρεσβευτή στην Πολωνία, σχετικά με τις πολεμικές αποζημιώσεις, ο Πολωνός Πρωιυπουργός είπε ότι ο Πρέσβης «κάνει λάθος ηθικά και πολιτικά».

Την Τετάρτη, ο Μπάγκερ είπε ότι το ζήτημα των αποζημιώσεων της Γερμανίας στην Πολωνία είναι «το κουτί της Πανδώρας και θα ήταν καλύτερα αυτό το κουτί να παραμείνει ανέγγιχτο».

Ο Μοραβιέτσκι απάντησε ότι θα είναι μια μακρά διαδικασία, αλλά υποσχέθηκε ότι «δεν θα παρατήσουν ποτέ το αίτημα για αποζημιώσεις» και πρόσθεσε ότι πιστεύει πως η επόμενη γενιά πολιτικών, θα επιμείνει επίσης στο αίτημα των επανορθώσεων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, η Βαρσοβία παρουσίασε μια ολοκληρωμένη έκθεση που περιγράφει λεπτομερώς τις υλικές απώλειες που υπέστη η χώρα κατά τη διάρκεια του πολέμου, μαζί με τη δέσμευση να απαιτήσει αποζημίωση 1,3 τρισεκατομμυρίων ευρώ (1,39 τρισεκατομμύρια δολάρια) από τη Γερμανία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.