
Το ζήτημα της Ουκρανίας είναι πολύ πιο περίπλοκο από ότι θέλουν να πιστεύουν στην Δύση.
Είναι μία τεχνητή χώρα με τεχνητά σύνορα η οποία υπάρχει κυρίως με εδάφη άλλων εθνών.
Poland, Hungary and Romania all want the regions back, which were stolen from them.
Russia may call for a Yalta 2 conference (Russia, US, China) to decide this. pic.twitter.com/4fzoEz6stm
— Alternative News (@AlternatNews) May 12, 2025
Δεν είναι μόνο η Ρωσία που θέλει τα εδάφη με τους ρωσικούς πληθυσμούς στην ανατολική Ουκρανία.
Πολωνία, Ρουμανία και Ουγγαρία έχουν και αυτές περιοχές στην δυτική Ουκρανία, που ιστορικά τους ανήκαν και κατοικούνται από πληθυσμούς του κάθε έθνους αντιστοίχως.
Η ουκρανική SBU ανακοίνωσε πριν από μερικές ημέρες πως υποτίθεται ότι εξάρθρωσε ουγγρικό στρατιωτικό δίκτυο πληροφοριών που κατασκόπευε τη δυτική Ουκρανία.
Οι πράκτορες συγκέντρωσαν στοιχεία για τις στρατιωτικές άμυνες της περιοχής Ζακαρπάτια, με έμφαση στην αντιαεροπορική προστασία κυρίως από συστήματα S-300, έψαχναν «τρωτά» σημεία και ανέλυαν τον τρόπο με τον οποίο οι ντόπιοι θα μπορούσαν να αντιδράσουν στην υποθετική περίπτωση που υπήρχε στην περιοχή τους εισβολή ουγγρικών στρατευμάτων.
Κατά την SBU δύο μέλη του δικτύου κατασκοπείας έχουν συλληφθεί, ενώ η ποινή που αντιμετωπίζουν είναι ακόμη και ισόβια κάθειρξη για προδοσία.
Ένας από τους πράκτορες ήταν ένας 40χρονος πρώην στρατιωτικός από την περιοχή Μπερέγκοβο, ο οποίος στρατολογήθηκε και τέθηκε σε «κατάσταση αναμονής» το 2021.
Σύμφωνα με τους ερευνητές της αντικατασκοπείας και της SBU, ο επιμελητής «ενεργοποίησε» αυτόν τον πράκτορα τον Σεπτέμβριο του 2024.
Στη συνέχεια, ο κατηγορούμενος ανέλαβε ένα καθήκον, να μελετήσει τη διάθεση του τοπικού πληθυσμού και να πάρει τις ακόλουθες πληροφορίες:
ποια θα είναι η αντίδραση του στρατιωτικού και άμαχου πληθυσμού της Υπερκαρπαθίας εάν εισέλθει στην περιοχή στρατιωτικό σώμα, ιδίως ο ουγγρικός στρατός
• ποιος στρατιωτικός εξοπλισμός και όπλα μπορούν να αγοραστούν στη μαύρη αγορά στην Transcarpathia
• ποια είναι η κατάσταση με τη μετανάστευση ουγγρικού πληθυσμού στην περιοχή
• ποιες στρατιωτικές δυνάμεις βρίσκονται στην Υπερκαρπαθία, πχ αν υπάρχουν πολλά οχήματα και οχήματα μάχης.
Παρόμοιες βλέψεις έχει και η Πολωνία ενώ η Ρουμανία υπό μία πιθανή προεδρία Τζορτζ Σιμιόν θα έχει μία πιο επιθετική στάση απέναντι στην Ουκρανία.
Ειδικά η Πολωνία στην αρχή του πολέμου στην Ουκρανία το 2022 είχε σχέδιο εισβολής στην δυτική Ουκρανία την οποία θεωρεί «ιστορικό έδαφός» της.
Επρόκειτο μάλιστα για ένα σχέδιο που είχε την έγκριση της τότε κυβέρνησης Μπάιντεν.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.