Πορτογαλία: Παραμένει υποχρεωτική η μάσκα στα ΜΜΜ και τον Αύγουστο

«Θα πρέπει να παρακολουθούμε στενά την κατάσταση»

Πορτογαλία: Παραμένει υποχρεωτική η μάσκα στα ΜΜΜ και τον Αύγουστο

Η Πορτογαλία αποφάσισε να συνεχίσει να εφαρμόζει την υποχρεωτική μάσκα στα μέσα μαζικής μεταφοράς, τουλάχιστον μέχρι το τέλος Αυγούστου, για να προστατεύσει από την Covid-19 τις πιο ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες, ανακοίνωσε την Πέμπτη η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Η χρήση μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς είναι το «πιο σημαντικό μέτρο που εξακολουθεί να ισχύει», δήλωσε η Μαριάνα Βιέιρα ντα Σίλβα, υπουργός Προεδρίας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά το υπουργικό συμβούλιο.

Αν και «η κατάσταση είναι επί του παρόντος υπό έλεγχο», με μια απότομη πτώση του αριθμού θνησιμότητας που συνδέεται με την Covid-19, η κυβέρνηση αποφάσισε «να ακολουθήσει τις συμβουλές των ειδικών», εξήγησε.

Η Πορτογαλία, μεταξύ των πρώτων χωρών παγκοσμίως στον εμβολιασμό κατά της Covid-19, είχε σημειώσει σημαντική αύξηση νέων κρουσμάτων τον περασμένο Μάιο, που προκλήθηκαν από την υποπαραλλαγή της Όμικρον BA.5. Το κύμα είχε αρχίσει να υποχωρεί στα μέσα Ιουνίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Γνωρίζουμε ότι καθώς πλησιάζει το φθινόπωρο και ο χειμώνας, είναι πιθανό η κατάσταση της πανδημίας να επιδεινωθεί και να χρειαστεί να καταφύγουμε σε πρόσθετα μέτρα», προειδοποίησε ωστόσο η υπουργός που πρόσθεσε ότι «θα πρέπει να παρακολουθούμε στενά την κατάσταση».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.