Πώς ένας 20χρονος έβγαλε 110 εκατ. στη μετοχή της Bed Bath & Beyond

Η πώληση έγινε την κατάλληλη στιγμή

Πώς ένας 20χρονος έβγαλε 110 εκατ. στη μετοχή της Bed Bath & Beyond

Ένας 20χρονος φοιτητής έβγαλε κέρδος περίπου 110 εκατομμύρια δολάρια, αποκτώντας μετοχές της Bed Bath & Beyond, τις οποίες πούλησε την κατάλληλη στιγμή και αφού η αξία τους είχε εκτιναχθεί. 

Ο Τζέικ Φρίμαν σπουδάζει εφαρμοσμένα μαθηματικά και οικονομικά στο πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια. Τον Ιούλιο αγόρασε σχεδόν 5 εκατομμύρια μετοχές της Bed Bath & Beyond, έναντι 5,50 δολαρίων έκαστη, μέσω εταιρείας που ίδρυσε στο Γουαϊόμινγκ.

Εκείνη την περίοδο η μετοχή της Bed Bath & Beyond είχε κατρακυλήσει, εξαιτίας της πτώσης των κερδών της εταιρείας και της απομάκρυνσης του διευθύνοντος συμβούλου της. Όμως, τις τελευταίες εβδομάδες η τιμή της πενταπλασιάστηκε.

Την Τρίτη, η μετοχή της Bed Bath & Beyond ξεπέρασε τα 27 δολ. ανά μετοχή και ο Φρίμαν πούλησε αυτές που κατείχε, η αξία των οποίων ξεπερνούσε τα 130 εκατομμύρια δολάρια.

Την Τετάρτη ο επενδυτής Ράιαν Κόεν αποκάλυψε ότι σκοπεύει να πουλήσει το 12% της εταιρείας, το οποίο κατέχει και την Πέμπτη η μετοχή κατέγραψε βουτιά άνω του 20%.

«Σίγουρα δεν περίμενα τόσο άγριο ανοδικό ράλι. Πίστευα ότι θα ήταν ένα παιχνίδι άνω των έξι μηνών Ήμουν πραγματικά σοκαρισμένος που ανέβηκε τόσο γρήγορα», παραδέχθηκε ο Φρίμαν.

Αφού πούλησε τις μετοχές, βγήκε για δείπνο με τους γονείς του σε προάστιο της Νέας Υόρκης όπου ζει και την επόμενη ημέρα πέταξε προς το Λος Άντζελες, για να επιστρέψει στο πανεπιστήμιο, συμπλήρωσε.

Η αρχική αγορά των μετοχών του κόστισε περίπου 25 εκατομμύρια δολάρια, χρήματα τα οποία λέει ότι κατά κύριο λόγο συγκέντρωσε από φίλους και συγγενείς. Επενδύει εδώ και χρόνια με τον θείο του, δρ. Σκοτ Φρίμαν, πρώην στέλεχος φαρμακευτικής εταιρείας. Πρόσφατα οι δυο τους απέκτησαν μερίδιο στην εισηγμένη φαρμακευτική εταιρεία Mind Medicine.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επίσης ο Φρίμαν είπε ότι επί χρόνια έκανε πρακτική στη Volaris Capital. Λίγο πριν από τα 17α γενέθλιά του, ο φοιτητής και ο ιδρυτής του hedge fund, Βίβεκ Καπούρ- πρώην στέλεχος της Credit Suisse- δημοσίευσαν εργασία για τους κινδύνους των ομολόγων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.