Δημοκρατία έχουμε, ότι θέλουμε λέμε, έτσι Αλέξη;

Πώς ένας έφηβος κατάφερε να επιβιώσει 49 μέρες στον Ινδικό Ωκεανό όταν παρασύρθηκε η βάρκα του

Έτρωγε ψάρια και έπινε θαλασσινό νερό

Πώς ένας έφηβος κατάφερε να επιβιώσει 49 μέρες στον Ινδικό Ωκεανό όταν παρασύρθηκε η βάρκα του

Ένας έφηβος από την Ινδονησία κατάφερε να επιζήσει 49 ημέρες στη θάλασσα, αφού η ξύλινη κατασκευή του για να ψαρεύει παρασύρθηκε από τα κύματα.

Ο 18χρονος Aldi Novel Adilang επέζησε με ψάρια και θαλασσινό νερό που έσφιγγε από τα ρούχα του πριν διασωθεί από ένα διερχόμενο φορτηγό πλοίο.

Ο Aldi Novel Adilang, δούλευε μόνος του σε ένα «rompong», δηλαδή μια πλωτή παγίδα ψαριών, σε απόσταση 125 χιλιομέτρων στη θάλασσα, όταν οι ισχυροί άνεμοι έσπασαν τα αγκυροβόλια και πέταξαν τον Aldi στον ωκεανό.

Ο 18χρονος από το Sulawesi εργαζόταν στο φωτισμό των λαμπτήρων του rompong και σύμφωνα με τον πατέρα του κάνει αυτή τη δουλειά από την ηλικία των 16 ετών, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Guardian.

Κάθε εβδομάδα, κάποιος από την εταιρεία πήγαινε για να μαζέψει τα ψάρια από τις παγίδες και να του παραδώσει φρέσκα εφόδια τροφίμων, νερού και καυσίμων.

Η μικρή, επιπλέουσα ξύλινη καλύβα, μία από τις 50 που ανήκει στην εταιρεία και βρίσκεται στα ύδατα του Μανάντο, ήταν αγκυροβολημένη με ένα μακρύ σχοινί.

Στα μέσα Ιουλίου του 2018, οι ισχυροί άνεμοι έσπασαν τα αγκυροβόλια και έστειλαν τον Aldi στον ωκεανό.

Ο έφηβος είχε προμήθειες μόνο για λίγες ημέρες και επέζησε ψαρεύοντας, καίγοντας ξύλα από την καλύβα του προκειμένου να μαγειρέψει τα θαλασσινά και πίνοντας θαλασσινό νερό που το περνούσε μέσα από τα ρούχα του για να ελαχιστοποιήσει την πρόσληψη αλατιού.

Το ινδονησιακό προξενείο στην Οσάκα ανέφερε πως 10 πλοία πέρασαν από τον Ινδονήσιο έφηβο προτού ένα πλοίο με σημαία του Παναμά, το MV Arpeggio, σταματήσει για να τον παραλάβει στις 31 Αυγούστου – έχοντας περάσει πάνω από ενάμιση μήνα στον ωκεανό.

Ο Aldi κούνησε αρχικά ένα πανί στο MV Arpeggio αλλά αφού απέτυχε να προσελκύσει την προσοχή του πληρώματός του, έστειλε ένα ραδιοφωνικό σήμα έκτακτης ανάγκης.

Σε συνέντευξή του στο τοπικό ειδησεογραφικό μέσο TribunManado, ο Άλντι είπε πως σκέφτηκε ότι «θα πέθαινε εκεί». Σε ένα σημείο, είπε, είχε αυτοκτονικές τάσεις και σκέφτηκε να πέσει στον ωκεανό, αλλά θυμήθηκε τη συμβουλή των γονιών του να προσεύχεται σε περιόδους δυσφορίας. Είχε μία Βίβλο μαζί του και έτσι έκανε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.