ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερώτημα προς Κ.Βελόπουλο: Ο Ιησούς έγραψε τις επιστολές με το δεξί ή το αριστερό χέρι;

Πως πέρασαν τις τελευταίες ώρες τους οι επιβάτες του μοιραίου υποβρυχίου Titan

Τι αποκάλυψε η σύζυγος του αδικοχαμένου Πακιστανού επιχειρηματία

Πως πέρασαν τις τελευταίες ώρες τους οι επιβάτες του μοιραίου υποβρυχίου Titan

Για το πως ενδεχομένως πέρασαν τις τελευταίες τους στιγμές οι επιβάτες του υποβρύχιου Titan μίλησε η σύζυγος του αδικοχαμένου Πακιστανού επιχειρηματία, η οποία είπε ότι «πιθανότατα άκουγαν την αγαπημένη τους μουσική μέσα στο απόλυτο σκοτάδι».

Η Κριστίν αποκάλυψε στους New York Times πώς η εμμονή της οικογένειας με τα συντρίμμια του Τιτανικού τους οδήγησε στην απόφαση να κάνουν το ταξίδι.

Το ενδιαφέρον τους ξεκίνησε μετά την επίσκεψη σε μια έκθεση του Τιτανικού στη Σιγκαπούρη το 2012 και τροφοδοτήθηκε ακόμη περισσότερο μετά από ένα ταξίδι στη Γροιλανδία το 2019, όπου τους κίνησε την περιέργεια η μετατροπή των παγετώνων σε παγόβουνα.

Όπως λέει η οικογένεια έπεσε πάνω σε μια διαφήμιση της OceanGate που πρόσφερε ταξίδια στο ναυάγιο. Αρχικά η Κριστίν επρόκειτο να συνοδεύσει τον δισεκατομμυριούχο σύζυγό της στο ταξίδι αλλά τελικά τη θέση της πήρε ο 19χρονος γιος τους Σουλεμάν.

Παρά το υψηλό κόστος του ταξιδιού, η εμπειρία των επιβατών στο Polar Prince, το μητρικό πλοίο, που προηγήθηκε της αναχώρησης του υποβρυχίου κάθε άλλο παρά πολυτελής ήταν. Κοιμόντουσαν σε στενά δωμάτια με κουκέτες, έτρωγαν γεύματα σε μπουφέ και παρακολουθούσαν συνεχόμενες συναντήσεις από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα.

Η Κριστίν ανέφερε ότι οι περισσότερες από τις συναντήσεις επικεντρώνονταν στην ασφάλεια του υποβρυχίου. Το παρομοίασε με το να κάθεσαι σε ένα αεροπλάνο χωρίς να καταλαβαίνεις πώς λειτουργεί ο κινητήρας.

Η Κριστίν ανέφερε ότι οι επιβάτες έκαναν μαθήματα για την ασφάλεια, συμπεριλαμβανομένων πληροφοριών σχετικά με την κατάρρευση λόγω πίεσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι επιβάτες είχαν ενημερωθεί από την αρχή ότι τα φώτα του υποβρυχίου θα ήταν απενεργοποιημένα για εξοικονόμηση ενέργειας της μπαταρίας, αλλά θα μπορούσαν να παρακολουθούν φωτεινά πλάσματα μέσα στη θάλασσα. Τους είχαν πει ακόμα σύμφωνα με την Κριστίν να έχουν μαζί τους music player με τα αγαπημένα τους τραγούδια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.