ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Πουλήθηκε 1,9 εκατ. ευρώ καπέλο του Ναπολέοντα Βοναπάρτη σε δημοπρασία (φώτο)

Βγήκε σε δημοπρασία από τον οίκο Osenat, στο Παρίσι

Πουλήθηκε 1,9 εκατ. ευρώ καπέλο του Ναπολέοντα Βοναπάρτη σε δημοπρασία (φώτο)

Σ δημοπρασία στο Παρίσι πουλήθηκε ένα καπέλο από τσόχα «μαύρος κάστορας» που ανήκε στον Γάλλο αυτοκράτορα Ναπολέοντα Βοναπάρτη, για το ποσό των 1,9 εκατομμυρίων ευρώ (2,1 εκατομμύρια δολάρια ή 1,7 εκατομμύρια λίρες).

Το χαρακτηριστικό καπέλο που φορούσε ο Γάλλος αυτοκράτορας Ναπολέοντας Βοναπάρτης, προέρχεται από τη συλλογή «Jean Louis Noisiez», και βγήκε σε δημοπρασία από τον οίκο Osenat, στο Παρίσι.

Το συγκεκριμένο καπέλο που ανήκε στον Ναπολέοντα Βοναπάρτη όταν κυβερνούσε τη Γαλλία τον 19ο αιώνα, πουλήθηκε για 1,9 εκατομμύρια ευρώ (2,1 εκατομμύρια δολάρια ή 1,7 εκατομμύρια λίρες) στη δημοπρασία.

Το δίκερο μαύρο καπέλο από τσόχα κοστολογήθηκε αρχικά μεταξύ 600.000 και 800.000 ευρώ (525.850 – 701.131 λίρες).

Σύμφωνα με το BBC, το άτομο που αγόρασε το καπέλο δεν έχει γίνει γνωστό.

Οι ιστορικοί λένε ότι ο Μέγας Ναπολέων, φορώντας το στο πλάι, γινόταν αναγνωρίσιμος στις μάχες που οδηγούσε τα στρατεύματά του.

Ο Γάλλος αυτοκράτορας διέθετε περίπου 120 δίκερα καπέλα, όλα τα χρόνια που διοίκησε τη Γαλλία, ωστόσο, μόνο 20 πιστεύεται ότι υπάρχουν ακόμη – τα περισσότερα σε ιδιωτικές συλλογές.

Το καπέλο πουλήθηκε μαζί με άλλα αναμνηστικά του Ναπολέοντα, τα οποία κατείχε ένας βιομήχανος που πέθανε πέρυσι.

Ο Ναπολέοντας έφτιαξε το συγκεκριμένο καπέλο του το 1815, κατά τον διάπλου της Μεσογείου, επιστρέφοντας από την εξορία του στην νήσο Έλβα στην πόλη Αντίμπ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Άλλα αντικείμενα που πωλούνται στη δημοπρασία περιλαμβάνουν ένα ασημένιο πιάτο που λεηλατήθηκε από την άμαξα του Ναπολέοντα μετά την ήττα του το 1815 στο Βατερλώ και ένα ξύλινο νεσεσέρ που περιείχε ξυράφια, μία ασημένια οδοντόβουρτσα, ένα ψαλίδι και άλλα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.