Προειδοποίηση ΟΗΕ: «Ξηρασία και επισιτιστική κρίση θα φέρουν πρωτοφανή ανθρωπιστική καταστροφή»

«Οι οικογένειες να λάβουν ακραία μέτρα για να επιβιώσουν»

Προειδοποίηση ΟΗΕ: «Ξηρασία και επισιτιστική κρίση θα φέρουν πρωτοφανή ανθρωπιστική καταστροφή»

Η χειρότερη ξηρασία των τελευταίων 40 ετών που πλήττει το Κέρας της Αφρικής αναμένεται ότι θα συνεχιστεί, καθώς ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός (WMO) ανακοίνωσε σήμερα ότι οι προβλέψεις για την περίοδο Οκτωβρίου –Δεκεμβρίου δείχνουν πιο ξηρές από το κανονικό συνθήκες.

Οι πιο πρόσφατες προβλέψεις επιβεβαιώνουν τους φόβους των ανθρωπιστικών οργανώσεων, οι οποίες προειδοποιούν εδώ και μήνες για τις επιπτώσεις της ξηρασίας στην Αιθιοπία, τη Σομαλία και περιοχές της Κένυας, όπως και για τον κίνδυνο λιμού στη Σομαλία

«Δυστυχώς τα μοντέλα μας δείχνουν με υψηλό βαθμό βεβαιότητας ότι εισερχόμαστε στην πέμπτη συνεχή φτωχή εποχή βροχών στο Κέρας της Αφρικής», δήλωσε ο Γκουλέιντ Αρτάν, διευθυντής του κέντρου ICPAC το περιφερειακό κέντρο κλίματος για την ανατολική Αφρική.

«Στην Αιθιοπία, την Κένυα και τη Σομαλία βρισκόμαστε στα πρόθυρα μιας πρωτοφανούς ανθρωπιστικής καταστροφής», πρόσθεσε.

H ξηρασία συμπίπτει με επισιτιστική κρίση

Η ξηρασία συμπίπτει με την άνοδο των τιμών των τροφίμων και των καυσίμων παγκοσμίως, που αυξήθηκαν λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, και η οποία έχει επηρεάσει ιδιαίτερα την Αφρική.

Η Παγκόσμια Τράπεζα είχε ανακοινώσει τον Ιούνιο ότι σχεδόν 66,4 εκατομμύρια άνθρωποι στο Κέρας της Αφρικής θα αντιμετώπιζαν επισιτιστικό στρες ή επισιτιστική κρίση, έκτακτη ανάγκη ή λιμό ως τον Ιούλιο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ο ΠΟΥ ανησυχεί ιδιαίτερα για την κατάσταση αυτή. Θα οδηγήσει πολλές οικογένειες να λάβουν ακραία μέτρα για να επιβιώσουν», δήλωσε η Κάρλα Ντράισντεϊλ εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.