ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Προς μεγάλη συμπαράταξη της Δεξιάς στην Ισπανία στις επερχόμενες εθνικές εκλογές

Bloomberg: Προς συμφωνία το Λαϊκό Κόμμα με το Vox

Προς μεγάλη συμπαράταξη της Δεξιάς στην Ισπανία στις επερχόμενες εθνικές εκλογές

Το κεντροδεξιό Λαϊκό Κόμμα στην Ισπανία, που προηγείται σε όλες τις δημοσκοπήσεις, οδεύει προς συμφωνία με την δεξιά προκειμένου να επιτευχθεί κοινοβουλευτική πλειοψηφία, αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg, ενόψει των εκλογών της Κυριακής.

Οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές διενεργούνται στην ιβηρική χώρα μετά την ήττα που υπέστη η αριστερή κυβέρνηση συνασπισμού της οποίας ηγείται ο Σοσιαλιστής Πέδρο Σάντσεθ, στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Το αποτέλεσμα των τοπικών εκλογών κατέδειξε την επερχόμενη επικράτηση του Λαϊκού Κόμματος, με τον νέο ηγέτη του, Αλμπέρτο Νούνιεθ Φεϊχό.

Ο επικεφαλής του Λαϊκού Κόμματος είναι το πρόσωπο που συγκεντρώνει τα βλέμματα γύρω από τη στάση που θα κρατήσει απέναντι στο σκληρό δεξιό κόμμα Vox, έναν από τους νικητές των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών του Μαΐου.

Στην περίπτωση που η δεξιά συνεργαστεί με την κεντροδεξιά, τότε καταλαμβάνει μια θέση στην κυβέρνηση της Μαδρίτης για πρώτη φορά από το τέλος της 36χρονης δικτατορίας του Φράνκο το 1975.

Εξάλλου, το Λαϊκό Κόμμα έχει ήδη συνάψει τοπικές συμμαχίες με το Vox σε δεκάδες δήμους και περιφέρειες, όπως στο Τολέδο και το Μπούργκος, μετά τις τοπικές εκλογές του Μαΐου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Vox γεννήθηκε πριν από μια δεκαετία ως απόσχιση από το Λαϊκό Κόμμα και είναι κατά της παγκοσμιοποίησης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.