ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Πρόστιμο επιβλήθηκε σε παρουσιάστρια της ρωσικής τηλεόρασης για την κριτική της στην επίθεση κατά της Ουκρανίας

Είχε οργανώσει «γυμνό» πάρτι σε νυχτερινό κέντρο της Μόσχας

Πρόστιμο επιβλήθηκε σε παρουσιάστρια της ρωσικής τηλεόρασης για την κριτική της στην επίθεση κατά της Ουκρανίας

Μια παρουσιάστρια της ρωσικής τηλεόρασης, που βρέθηκε στο κέντρο ενός σκανδάλου μετά από ένα «γυμνό» πάρτι, επιβαρύνθηκε σήμερα με πρόστιμο 50.000 ρουβλίων (περίπου 500 ευρώ), για ανάρτηση στο Instagram το 2022, όπου κατήγγειλε την επίθεση στην Ουκρανία.

Η Αναστασία Ιβλέεβα είχε προσφάτως γίνει στόχος συντηρητικών οργανώσεων, επειδή διοργάνωσε στις 20 Δεκεμβρίου μια εκδήλωση σε νυχτερινό κέντρο της Μόσχας με θέμα «Σχεδόν γυμνοί».

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, που παρουσιάζει τη Ρωσία ως πρωτοπόρο στην υπεράσπιση των παραδοσιακών αξιών, είχε καταδικάσει την εκδήλωση, όπου πολλοί γνωστοί Ρώσοι συμμετείχαν μερικώς ντυμένοι.

Η Α.Ιβλέεβα καταδικάστηκε στις 29 Δεκεμβρίου 2023 σε πρόστιμο για τη διατάραξη της δημόσιας τάξης λόγω της εκδήλωσης, και ακολούθησε δίωξη για τη δημοσίευση του 2022, όπου φέρεται να «δυσφήμησε» τον ρωσικό στρατό.

Δικαστήριο στη Μόσχα της επέβαλε πρόστιμο 50.000 ρουβλίων, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου που παρακολούθησαν τη διαδικασία. Η παρουσιάστρια, που εκπροσωπήθηκε από τους δικηγόρους της, δεν παρέστη στο δικαστήριο.

Η Ιβλέεβα είχε αναρτήσει στις 1 Μαρτίου 2022, πέντε ημέρες μετά την έναρξη της ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία, ένα μήνυμα στο Instagram, όπου αποκαλούσε την επίθεση «καταστροφή».

Το μήνυμα συνοδευόταν από το διάσημο έργο του Πάμπλο Πικάσο με το περιστέρι της ειρήνης. «Άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους στην Ουκρανία, πόλεις καταστρέφονται, οι στρατιώτες μας, πολλοί από αυτούς πολύ νέοι, βρίσκονται σε έναν πόλεμο πληροφόρησης όπου εμείς, οι απλοί πολίτες, δεν μπορούμε να διακρίνουμε την αλήθεια», έγραφε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι δικηγόροι της, που ισχυρίστηκαν ότι τα γεγονότα έχουν παραγραφεί και ότι το μήνυμα δημοσιεύτηκε πριν την επικύρωση του νόμου για τη «δυσφήμηση του στρατού» που τέθηκε σε ισχύ στις 4 Μαρτίου 2022, δεν εισακούστηκαν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.