Ζούσε εκτός Ουκρανίας

Στο πλευρό του προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντιμίρ Ζελένσκι, βρέθηκε για πρώτη φορά από το ξέσπασμα του πολέμου στη χώρα, η σύζυγός του Ολένα Ζελένσκα, η οποία, όπως αποκάλυψε πρόσφατα,  από την ημέρα της ρωσικής εισβολής είχε φυγαδευτεί και συνομιλούσε μαζί του μόνο τηλεφωνικά.

Ο λόγος για το… ξανασμίξιμό τους, βέβαια, μόνο ευχάριστος δεν ήταν, καθώς το προεδρικό ζεύγος έδωσε το «παρών» στην κηδεία του πρώην προέδρου της χώρας Λεονίντ Κράβτσουκ, ο οποίος υπήρξε ο πρώτος πρόεδρος της ανεξάρτητης Ουκρανίας, μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991.

Οι Ζελένσκι έδειχναν ήρεμοι, αλλά φανερά καταβεβλημένοι, καθώς περπατούσαν μαζί για να τοποθετήσουν λουλούδια πάνω στο φέρετρο του Λεονίντ Κράβτσουκ. Το «παρών» έδωσαν στην τελετή έδωσαν και άλλοι αξιωματούχοι της χώρας, συμπεριλαμβανομένου του δήμαρχου του Κιέβου, Vitaly Klitschko.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η επανεμφάνιση της Πρώτης Κυρίας της Ουκρανίας έρχεται ένα μήνα αφότου αποκάλυψε ότι, από τότε που ξέσπασε ο πόλεμος, επικοινωνούσε με τον σύζυγό της μόνο τηλεφωνικά, φοβούμενη ότι η ένωσή τους στην ουκρανική πρωτεύουσα θα έθετε εκέινη και τα δύο μικρά παιδιά τους, την 17χρονη Αλεξάντρα και τον 9χρονο Κιρίλ, σε θανάσιμο κίνδυνο. Δεν είναι σαφές πότε ακριβώς επέστρεψε η Ολένα Ζελένσκα στο Κίεβο, αλλά το ζευγάρι πέρασε χωριστά τουλάχιστον έξι εβδομάδες.