ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Qatargate: Γιατί οι Ιταλοί παραδίδουν στο Βέλγιο τη σύζυγο του Αντόνιο Παντσέρι – «Σοβαρές ενδείξεις ενοχής»

«Οι σύζυγοι χρησιμοποιούν τις πιστωτικές κάρτες ενός τρίτου προσώπου, το οποίο αποκαλούν «γίγαντα»

Qatargate: Γιατί οι Ιταλοί παραδίδουν στο Βέλγιο τη σύζυγο του Αντόνιο Παντσέρι – «Σοβαρές ενδείξεις ενοχής»

Νέες διαστάσεις λαμβάνει το σκάνδαλο «Qatargate» που προκαλεί τριγμούς στο Ευρωκοινοβούλιο καθώς η Ιταλία πιθανόν να παραδώσει στις βελγικές αρχές τη σύζυγο του Αντόνιο Πάντσερι, Μαρία Ντολόρες Κολεόνι. 

Ειδικότερα, μία «επαρκής συλλογή αποδεικτικών στοιχείων» φαίνεται πως ανοίγει το δρόμο για την παράδοσή της στις βελγικές αρχές.

Το Εφετείο της Μπρέσια απέρριψε κάθε επιχείρημα που χρησιμοποίησαν οι δικηγόροι της Μαρία Ντολόρες Κολεόνι στην αίθουσα του δικαστηρίου για να εμποδίσουν να ανάψει το πράσινο φως για την παράδοση της πελάτισσάς τους στις βελγικές αρχές.

Και παρόλο που η σύζυγος του πρώην ευρωβουλευτή Αντόνιο Πάντσερι «αρνήθηκε τις κατηγορίες», η απόφαση του δικαστηρίου στήριξε την απόφασή του στα ίδια στοιχεία της έρευνας που περιέχονται στο ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, που κοινοποιήθηκε από τον εισαγγελέα των Βρυξελλών στις ιταλικές αρχές.

«Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής», γράφει το σώμα υπό την προεδρία της Anna Dalla Libera.

Για παράδειγμα, η αναφορά στον «γίγαντα», τον Μαροκινό διπλωμάτη Atmoun, πρέσβη στην Πολωνία.

«Οι σύζυγοι χρησιμοποιούν τις πιστωτικές κάρτες ενός τρίτου προσώπου, το οποίο αποκαλούν «γίγαντα», αναφέρει το Εφετείο της Μπρέσια στην πρόταση.

Επιπλέον, το δικαστήριο αναφέρεται στους διαλόγους μεταξύ του συζύγου και της συζύγου, στους οποίους οι δύο μιλούν για το μεγάλο χρηματικό ποσό που χρησιμοποιείται για διακοπές στο εξωτερικό και έξοδα ξενοδοχείων.

Οι συνομιλίες εκείνες στις οποίες η γυναίκα αποκαλύπτει «διακοπές 100 χιλιάδων ευρώ όπως πέρυσι» και μια άλλη στην οποία φαίνεται να επιπλήττει τον σύζυγό της για την «τρέχουσα πρόταση των 9 χιλιάδων ευρώ για διαμονή ανά άτομο» που θεωρείται υπερβολική.

«Δεν υπάρχει παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά την παράδοση στο Βέλγιο».

Απορρίφθηκε επίσης το επιχείρημα της υπεράσπισης σύμφωνα με το οποίο η μεταφορά ενός υπόπτου σε κατ’ οίκον περιορισμό σε ξένη φυλακή θα μπορούσε να συνιστά παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Δεν υπάρχουν εμπόδια» για τη μεταφορά επίσης επειδή «δεν υπάρχει ποινική διαδικασία στην Ιταλία για τα ίδια γεγονότα» για τα οποία κινείται ο Βέλγος εισαγγελέας.

Απορρίφθηκε επίσης η ένσταση που περιλαμβανόταν στο υπόμνημα υπεράσπισης των δικηγόρων Angelo de Niso και Nicola Colli σχετικά με τις συνθήκες του σωφρονιστικού συστήματος στο Βέλγιο.

Μια ανησυχία «που δεν υποστηρίζεται από καμία δήλωση ή στοιχείο που μπορεί να αξιολογηθεί και σε κάθε περίπτωση δεν είναι επίκαιρη».

Η ίδια έμφαση στις συνθήκες των βελγικών φυλακών δόθηκε και σήμερα.

Όχι με υπόμνημα της υπεράσπισης, αλλά με προκαταρκτικό τρόπο, με ένσταση στην αρχή της ακροαματικής διαδικασίας. Αυτό ήταν που οδήγησε στην αναστολή της διαδικασίας σχετικά με την κόρη του ζευγαριού, Silvia Panzeri . Για αυτή την περίπτωση δόθηκε αναβολή για τις 3 Ιανουαρίου.

«Ρωτήσαμε, με μια προκαταρκτική ένσταση, αν η μεταχείριση των κρατουμένων είναι σύμφωνη με το ιταλικό νομικό σύστημα», συνόψισαν οι δικηγόροι Angelo de Riso και Nicola Colli στο τέλος της ακροαματικής διαδικασίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η επιτροπή ζήτησε τεκμηρίωση σχετικά με την κατάσταση των φυλακών. Εάν η τεκμηρίωση που θα δοθεί αποδεικνύει ότι μπορεί να υπάρχει κακή μεταχείριση, μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο απόρριψης από την επιτροπή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.