ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ρ.Φίκο κατά ΝΑΤΟ για εμπλοκή στην Ουκρανία: «Θεωρούν όποιον υποστηρίζει τον πόλεμο ότι είναι στην σωστή πλευρά της Ιστορίας»

Ζήτησε από την σλοβακική βουλή να ψηφίσει κατά της αποστολής στρατευμάτων στην Ουκρανία

Ρ.Φίκο κατά ΝΑΤΟ για εμπλοκή στην Ουκρανία: «Θεωρούν όποιον υποστηρίζει τον πόλεμο ότι είναι στην σωστή πλευρά της Ιστορίας»

Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίκο ζήτησε από την Βουλή της χώρας να ψηφίσει κατά της  αποστολής στρατευμάτων στην Ουκρανία θέλοντας να είναι σίγουρος ότι δεν θα υπάρξει συμμετοχή της χώρας του στην έναρξη ενός Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου.

Είπε μάλιστα με «καυστικότητα» και πως εάν κάποιος είναι υπέρ της ειρήνης τότε θεωρείται άνθρωπος του Πούτιν ενώ εάν είναι υπέρ ενός παγκόσμιου πολέμου και των σφαγών, τότε είναι στην σωστή πλευρά της Ιστορίας.

«Κάποιοι Ευρωπαίοι πολιτικοί μιλούν για την ανάγκη άμεσης συμμετοχής στον πόλεμο στην Ουκρανία κατά της Ρωσίας με τέτοια ένταση που αρχίζω να το θεωρώ πραγματικότητα», είπε σε βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Και γι’ αυτό θα το θεωρούσα σωστό εάν το Εθνικό Συμβούλιο λάβει μια απόφαση όσο το δυνατόν συντομότερα ότι δεν συμφωνεί με μια τέτοια στρατιωτική περιπέτεια».

«Αν είσαι υπέρ της ειρήνης και της διακοπής της δολοφονίας των Σλάβων, είστε ο άνθρωπος του Πούτιν», είπε απαντώντας στους υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς από Ευρωπαίους πολιτικούς που τον παρουσιάζουν ως «σύμμαχο» του Ρώσου προέδρου.

«Εάν είσαι όμως υπέρ των σκοτωμών και της εμπλοκής της ΕΕ και του ΝΑΤΟ στον πόλεμο στην Ουκρανία, είστε στη σωστή πλευρά της ιστορίας».

«Κοιτάξτε τι έκαναν στον Άγιο Πατέρα [τον Πάπα Φραγκίσκο] για την ειρηνική άποψή του για τον πόλεμο στην Ουκρανία», πρόσθεσε, αναφερόμενος στην κριτική για τα πρόσφατα σχόλια του Πάπα που παροτρύνει το καθεστώς του Κιέβου να διαπραγματευτεί.

«Αν μπορούσαν, θα τον είχαν απομακρύνει ή θα τον τιμωρούσαν οικονομικά, κάτι που θα κάνουν στο μέλλον με τους λεγόμενους πολιτικά ανυπάκουους».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πρώτη φορά ένας δημοκρατικά εκλεγμένος ηγέτης ευρωπαϊκής χώρας τολμάει να πει τα πράγματα με το όνομά τους τόσο ξεκάθαρα και με τέτοια σαφήνεια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.