ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

Reuters: Ο γιος του Ρ.Τ.Ερντογάν ελέγχεται για εμπλοκή σε σκάνδαλο δωροδοκίας! – Η καταγγελία για μίζα

Θυγατρική αμερικανικής εταιρείας δεσμεύτηκε να πληρώσει δεκάδες εκατομμύρια δολάρια σε μίζες

Reuters: Ο γιος του Ρ.Τ.Ερντογάν ελέγχεται για εμπλοκή σε σκάνδαλο δωροδοκίας! – Η καταγγελία για μίζα

Μια καταγγελία στο επίκεντρο της οποίας είναι ο γιος του Τούρκου προέδρου Μπιλάλ, ο οποίος κατηγορείται για δωροδοκία, εξετάζουν οι αρχές καταπολέμησης της διαφθοράς στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Σουηδία.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Reuters, σουηδική θυγατρική αμερικανικής εταιρείας δεσμεύτηκε να πληρώσει δεκάδες εκατομμύρια δολάρια σε μίζες εάν o γιος του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τη βοηθούσε εξασφαλίσει δεσπόζουσα θέση στην αγορά της χώρας.

Τελικά, δεν καταβλήθηκαν οι μίζες, σύμφωνα με την καταγγελία που υποβλήθηκε στις αρχές. Στην πραγματικότητα, η Dignita Systems AB, η σουηδική εταιρεία, εγκατέλειψε ξαφνικά το έργο στα τέλη του περασμένου έτους.

Ο αμερικανός ιδιοκτήτης της Dignita επιβεβαίωσε στο Reuters ότι το έργο είχε εγκαταλειφθεί, λέγοντας ότι πληροφορήθηκε τη «δυνητικά ανησυχητική συμπεριφορά στην Τουρκία» και έπαυσε πολλούς από τους εμπλεκόμενους.

Το σχέδιο της εταιρείας, σύμφωνα με την καταγγελία, ήταν η κυβέρνηση του Προέδρου Ερντογάν να εγκρίνει κανονισμούς που θα ενίσχυαν τις πωλήσεις του προϊόντος της Dignita: αλκοτέστ στο ταμπλό που κλειδώνουν τη μηχανή ενός οχήματος όταν ο οδηγός είναι μεθυσμένος.

Σε αντάλλαγμα για 10 χρόνια εμπορικής αποκλειστικότητας που πουλούσε τα προϊόντα της, η Dignita δεσμεύτηκε ότι θα πληρώσει δεκάδες εκατομμύρια δολάρια σε λόμπι, μέσω μιας εταιρείας κέλυφος, σε δύο ιδρύματα στα οποία ο Μπιλάλ Ερντογάν είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μέσω του δικηγόρου του, ο Μπιλάλ Ερντογάν, χαρακτήρισε ως εντελώς ανακριβείς τους ισχυρισμούς ότι συνεννοήθηκε με την Dignita, κάνονατς λόγο για «ιστό ψεμάτων»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.