ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Reuters – Συρία: Οι ισραηλινές επιδρομές στη Δαμασκό στόχευαν σε μια εγκατάσταση με υψηλόβαθμους Ιρανούς αξιωματούχους

Τα χτυπήματα έπληξαν ένα πολυώροφο κτίριο στην εξαιρετικά ασφαλή συνοικία Καφάρ Σούσα

Reuters – Συρία: Οι ισραηλινές επιδρομές στη Δαμασκό στόχευαν σε μια εγκατάσταση με υψηλόβαθμους Ιρανούς αξιωματούχους

Το Reuters ανέφερε σήμερα ότι οι πρόσφατες ισραηλινές επιδρομές στη Συρία στόχευσαν μια εγκατάσταση όπου Ιρανοί αξιωματούχοι συνεδρίαζαν για να προωθήσουν προγράμματα ανάπτυξης drone ή πυραύλων.

Τα χτυπήματα, που έλαβαν χώρα στις 19 Φεβρουαρίου, έπληξαν ένα πολυώροφο κτίριο στην εξαιρετικά ασφαλή συνοικία Καφάρ Σούσα στη Δαμασκό και πολλές στρατιωτικές θέσεις στα περίχωρα της πρωτεύουσας.

Πηγή κοντά στη συριακή κυβέρνηση είπε στο Reuters ότι οι επιδρομές είχαν στόχο συγκέντρωση Σύριων και Ιρανών τεχνικών εμπειρογνωμόνων στην κατασκευή drone. Η ανώνυμη πηγή σημείωσε ότι κανένας Ιρανός ανώτατου επιπέδου δεν σκοτώθηκε.

«Η επιδρομή έπληξε το κέντρο όπου συναντήθηκαν καθώς και ένα διαμέρισμα σε μια πολυκατοικία. Ένας Σύρος μηχανικός και ένας Ιρανός αξιωματούχος, όχι υψηλόβαθμος, σκοτώθηκαν», φέρεται να είπε η πηγή.

Το κρατικό Συριακό Αραβικό Πρακτορείο Ειδήσεων μετέδωσε ότι πέντε, μεταξύ των οποίων τέσσερις πολίτες, σκοτώθηκαν και τουλάχιστον άλλοι 15 τραυματίστηκαν ως αποτέλεσμα των επιδρομών.

Μια δεύτερη πηγή, η οποία μίλησε με το προσωπικό ασφαλείας της Συρίας που ενημερώθηκε για το θέμα, είπε ότι Ιρανοί συμμετείχαν στη συνάντηση τεχνικών εμπειρογνωμόνων σε μια ιρανική στρατιωτική εγκατάσταση στο υπόγειο του κτιρίου στην Καφάρ Σούσα.

Είπε ότι ένας από τους νεκρούς ήταν πολιτικός μηχανικός του συριακού στρατού που εργαζόταν στο Κέντρο Επιστημονικών Μελετών και Ερευνών της Συρίας.

Εν τω μεταξύ, μια περιφερειακή πηγή ασφαλείας είπε στο Reuters ότι ένας μηχανικός του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC) που συμμετείχε στο πρόγραμμα πυραύλων του Ιράν τραυματίστηκε σοβαρά στις επιδρομές και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Τεχεράνης, ενώ δύο άλλα μέλη της Φρουράς μεσαίας βαθμίδας στη συνάντηση δεν τραυματίστηκαν.

Μια άλλη πηγή, ένας περιφερειακός αξιωματούχος πληροφοριών που γνωρίζει τα πλήγματα, είπε ότι ο στόχος ήταν μέρος ενός κρυφού προγράμματος παραγωγής κατευθυνόμενων πυραύλων που διαχειρίζεται το IRGC. Μια πέμπτη περιφερειακή πηγή που γνωρίζει το χτύπημα και τον στόχο του, είπε ότι στο στόχαστρο έγιναν αξιωματούχοι από το Ιράν και τη Χεζμπολάχ.

Τα πλήγματα ήταν η μεγαλύτερη επίθεση του Ισραήλ στη Συρία φέτος. Το Ιράν, η Ρωσία και ο Λίβανος ήταν από τις λίγες χώρες που καταδίκασαν την απρόκλητη επίθεση.

Οι πρόσφατες επιθέσεις ήταν προφανώς μέρος της στρατιωτικής εκστρατείας του Ισραήλ «War-Between-Wars», η οποία έχει σκοπό να ωθήσει το Ιράν και τους συμμάχους του έξω από την κατεστραμμένη από τον πόλεμο χώρα, καθώς και να τους εμποδίσει να αναπτύξουν τις επιθετικές τους ικανότητες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.