ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Ρίο ντε Τζανέιρο: Σχεδιαστικό ελάττωμα στο άγαλμα του «Χριστού του Λυτρωτή» – Καταστρέφεται σταδιακά

Ευάλωτο σε κεραυνούς το περίφημο άγαλμα στη Βραζιλία

Ρίο ντε Τζανέιρο: Σχεδιαστικό ελάττωμα στο άγαλμα του «Χριστού του Λυτρωτή» – Καταστρέφεται σταδιακά

Σημαντικό σχεδιαστικό ελάττωμα φαίνεται πως έχει ένα από τα νέα επτά θαύματα του κόσμου, ο «Χριστός ο Λυτρωτής» στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας, με αποτέλεσμα να καταστρέφεται σταδιακά από κεραυνούς.

Το 2014, το Ρίο ντε Τζανέιρο έζησε μία από τις ισχυρότερες καταιγίδες που έχει δει η χώρα, με 1.109 κεραυνούς να χτυπούν την πρωτεύουσα της Βραζιλίας μέσα σε τρεις ώρες.

Το άγαλμα του «Χριστού του Λυτρωτή» δεν έμεινε αλώβητο από τα καιρικά φαινόμενα, καθώς έσπασε μέρος του δεξιού αντίχειρα.

Το Εθνικό Ινστιτούτο Διαστημικής Έρευνας ανέφερε ότι το άγαλμα των 125 ποδιών δέχεται κατά μέσο όρο τρία έως πέντε ακίνδυνα χτυπήματα κάθε χρόνο, αλλά εκείνη τη φορά είχε προκληθεί μεγαλύτερη ζημιά από ό,τι συνήθως, και ενδεχομένως να ελλοχεύουν και άλλοι κίνδυνοι στο μέλλον.

Η κυβέρνηση της Βραζιλίας, από την πλευρά της, έχει διασφαλίσει ότι το ιστορικό και πασίγνωστο άγαλμα εξακολουθεί να είναι ασφαλές για επισκέψεις και ότι το πρωτόκολλο ασφαλείας τηρείται πάντα, για επικείμενες καταιγίδες.

Ο Clezio Dutra, όμως, ο οποίος είναι μέλος της ομάδας που φροντίζει το άγαλμα, είπε στο περιοδικό Smithsonian ότι οι ράβδοι που βρίσκονται στα χέρια και το κεφάλι του Χριστού είναι πολύ μικρές, κάτι που σημαίνει πως το άγαλμα παραμένει ευάλωτο σε κεραυνούς.

Το άγαλμα είχε χτυπηθεί ξανά από κεραυνό το 2008, ο οποίος κατέστρεψε το κεφάλι και τα δάχτυλα του Χριστού, καταδεικνύοντας την αδυναμία που υπάρχει στο πάνω μέρος του, το οποίο είναι και το πλέον ευάλωτο.

Το εμβληματικό άγαλμα ανεγέρθηκε το 1931 και το 2007 επιλέχθηκε ως ένα από τα νέα επτά θαύματα του κόσμου, μαζί με το Σινικό Τείχος της Κίνας, το Ταζ Μαχάλ, το Μάτσου Πίτσου, το Τσιτσέν Ιτζά, το Κολοσσαίο και την Πέτρα. Είναι ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους το Ρίο υποδέχεται σχεδόν δύο εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Γάλλος γλύπτης, Paul Landowski, ήταν υπεύθυνος για το σχεδιασμό του αγάλματος, με την κατασκευή να έγινε από τον Heitor da Silva Costa πριν από σχεδόν έναν αιώνα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.