ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ρωσία: Κατέρρευσε χρυσωρυχείο – Εγκλωβίστηκαν 13 εργάτες στους -20 βαθμούς Κελσίου

Το έργο των διασωστών γίνεται πολύ πιο δύσκολο από τη «συνεχή» ροή υπόγειων υδάτων στο ορυχείο

Ρωσία: Κατέρρευσε χρυσωρυχείο – Εγκλωβίστηκαν 13 εργάτες στους -20 βαθμούς Κελσίου

13 εργάτες έχουν παγιδευτεί εδώ και 48 ώρες σε χρυσωρυχείο της περιφέρειας Αμούρ στη ρωσική Άπω Ανατολή το οποίο κατέρρευσε, με τις ρωσικές αρχές να κάνουν λόγο «για μια δύσκολη κατάσταση».

Το ατύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας και προκάλεσε τον εγκλωβισμό των 13 εργατών που ειδικεύονται στη διάνοιξη σηράγγων σε βάθος περίπου 125 μέτρων.

Το μεσημέρι της Τετάρτης (τοπική ώρα) οι περίπου 220 διασώστες που έχουν σπεύσει στο σημείο είχαν καταφέρει να απομακρύνουν το ένα τρίτο των συντριμμιών, όπως αναφέρει το ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Rossia 24.

«Οι εργασίες διάσωσης συνεχίζονται για δεύτερη συνεχή ημέρα (…) Η κατάσταση παραμένει δύσκολη», έγραψε στο Telegram ο κυβερνήτης της περιφέρειας Βασίλι Ορλόφ, ο οποίος έχει σπεύσει στο σημείο του ατυχήματος και τονίζει ότι «δεν υπάρχει ακόμη επαφή με τους χρυσωρύχους».

Το χρυσωρυχείο αυτό ονομάζεται “Pionnier” και βρίσκεται σε μια σχετικά απομακρυσμένη περιοχή στο ανατολικό άκρο της Ρωσίας. Το έργο των διασωστών γίνεται πολύ πιο δύσκολο από τη «συνεχή» ροή υπόγειων υδάτων στο ορυχείο, επισήμανε ο Ορλόφ, ο οποίος τόνισε ότι «οι εργασίες άντλησης των υδάτων δεν σταματούν ούτε στιγμή».

Εικόνες που δείχνουν διασώστες να τρέχουν προς το ορυχείο και εντυπωσιακό εξοπλισμό γεώτρησης να μεταφέρεται εκεί δόθηκαν στη δημοσιότητα από το ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων.

Στην περιοχή επικρατεί ψύχος, με τη θερμοκρασία στη διάρκεια της νύκτας να πέφτει στους -20 βαθμούς Κελσίου. Νέα ομάδα που αποτελείται από περίπου 30 διασώστες έφτασε σήμερα στην περιοχή από την περιφέρεια Κουζμπάς, ανέφερε ο Ορλόφ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Πρόκειται για διασώστες ειδικευμένους ακριβώς σε αυτού του είδους τα ατυχήματα, οι οποίοι έχουν τεράστια εμπειρία», σημείωσε ακόμα. Ανάμεσά τους υπάρχουν και δύτες, όπως αναφέρει το υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.