ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ρωσία: Προειδοποίηση για διαρροή ραδιενέργειας στον ποταμό Τομπόλ – Νερά πλημμυρών κατευθύνονται σε ορυχείο ουρανίου

Η ρωσική περιοχή των Ουραλίων και το βόρειο Καζακστάν έχουν υποστεί τις χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων 80 ετών

Ρωσία: Προειδοποίηση για διαρροή ραδιενέργειας στον ποταμό Τομπόλ – Νερά πλημμυρών κατευθύνονται σε ορυχείο ουρανίου

Οι Ρώσοι περιβαλλοντολόγοι ισχυρίζονται ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος διαρροής ραδιενέργειας διότι τα νερά της πλημμύρας πλησιάζουν σε ορυχείο ουρανίου στην περιοχή Κουργκάν στα βουνά Ουράλια της Ρωσίας.

Σύμφωνα με το Newsweek η ρωσική περιοχή των Ουραλίων και το γειτονικό βόρειο Καζακστάν έχουν υποστεί τις χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων 80 ετών εν μέσω έντονων βροχοπτώσεων που επιδεινώνονται από μεγάλες χιονοπτώσεις, οι οποίες λιώνουν γρήγορα ως αποτέλεσμα των υψηλότερων από τις συνηθισμένες θερμοκρασίες αυτή την άνοιξη.

Οι Αρχές έχουν απομακρύνει δεκάδες χιλιάδες κατοίκους από το Κούργκαν και το Όρενμπουργκ τις τελευταίες εβδομάδες καθώς τα νερά των πλημμυρών αυξάνονται.

Το Agentstvo, ένας ρωσικός ιστότοπος ερευνών, ανέφερε την Κυριακή ότι το ορυχείο ουρανίου Ντομπροβόλνογιε, το οποίο βρίσκεται στο χωριό Ουκράινσκογιε στην διοικητικής περιφέρειας του Κουργκάν, έχει καταγραφεί από τις τοπικές Αρχές ως περιοχή που βρίσκεται στη ζώνη πλημμύρας.

Το ορυχείο εκτιμάται ότι περιέχει περίπου 7.077 τόνους ουρανίου με τιμή περιεκτικότητας που κυμαίνεται από 0,01% έως 0,05% ουρανίου, σύμφωνα με την NS Energy Business. Οι περιβαλλοντολόγοι ανέφεραν ότι φοβούνται ότι ο κοντινός ποταμός Τομπόλ θα μπορούσε να μολυνθεί με ουράνιο.

Ο Αντρέι Οζαρόφσκι, ειδικός στο πρόγραμμα Ασφάλειας Ραδιενεργών Αποβλήτων της Ρωσικής Κοινωνικής-Οικολογικής Ένωσης, είπε στο ερευνητικό κέντρο ότι μια διαρροή ουρανίου από το ορυχείο θα οδηγήσει σε αύξηση της συγκέντρωσης αλάτων ουρανίου στον ποταμό Τομπόλ και μπορεί να μολύνει το πόσιμο νερό των κατοίκων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Agentstvo μετέδωσε ότι περιβαλλοντικοί ακτιβιστές στο Κουργκάν προτρέπουν εδώ και χρόνια τις Aρχές να απαγορεύσουν την εξόρυξη ουρανίου στην περιοχή. Φοβούνται ότι το ραδιενεργό διάλυμα θα μολύνει τα υπόγεια ύδατα και τον ποταμό Τομπόλ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.