Ρωσία: Ρομπότ έσπασε το δάχτυλο 7χρονου παιδιού σε τουρνουά σκάκι (βίντεο)

Το δάχτυλο του παιδιού μπήκε στον γύψο και οι γονείς του  φέρονται να έχουν επικοινωνήσει με την εισαγγελία

Ρωσία: Ρομπότ έσπασε το δάχτυλο 7χρονου παιδιού σε τουρνουά σκάκι (βίντεο)

Κατά τη διάρκεια ενός αγώνα σκάκι στο τουρνουά Moscow Open, ένα ρομπότ που συμμετείχε στο παιχνίδι άρπαξε και έσπασε το δάχτυλό ενός επτάχρονου αγοριού.

Το βίντεο από το περιστατικό της 19ης Ιουλίου που δημοσίευσε το κανάλι Baza Telegram δείχνει τον ρομποτικό βραχίονα να αρπάζει το δάχτυλο του ανήλικου αντιπάλου σε μία «λαβή» για αρκετά δευτερόλεπτα, προτού μια γυναίκα ακολουθούμενη από τρεις άνδρες, το απελευθερώσουν και το απομακρύνουν.

«Το ρομπότ έσπασε το δάχτυλο του παιδιού», επιβεβαίωσε ο Σεργκέι Λαζάρεφ, πρόεδρος της Σκακιστικής Ομοσπονδίας της Μόσχας, στο πρακτορείο ειδήσεων TASS μετά το περιστατικό, προσθέτοντας ότι το μηχάνημα είχε παίξει πολλές προηγούμενες διοργανώσεις χωρίς προβλήματα. «Αυτό είναι φυσικά κακό».

Δεν φταίει το ρομπότ

Ο Sergey Smagin, αντιπρόεδρος της Ρωσικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας, δήλωσε στο Baza ότι το ρομπότ φάνηκε να «ορμάει» αφού πήρε ένα από τα κομμάτια του αγοριού. Αντί να περιμένει το μηχάνημα να ολοκληρώσει την κίνησή του, το αγόρι επέλεξε μια γρήγορη αντεπίθεση, είπε. «Υπάρχουν ορισμένοι κανόνες ασφαλείας και το παιδί, προφανώς, τους παραβίασε. Όταν έκανε την κίνησή του, δεν συνειδητοποίησε ότι έπρεπε πρώτα να περιμένει», δήλωσε ο Smagin. «Πρόκειται για μια εξαιρετικά σπάνια περίπτωση, την πρώτη που μπορώ να θυμηθώ», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το Baza ο 7χρονος Κρίστοφερ είναι ένας από τους 30 καλύτερους σκακιστές της ρωσικής πρωτεύουσας στην κατηγορία κάτω των εννέα ετών. «Οι άνθρωποι έσπευσαν να βοηθήσουν και έβγαλαν το δάχτυλο του νεαρού παίκτη, αλλά το κάταγμα δεν απετράπη».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το μηχάνημα μπορεί να παίζει πολλούς αγώνες ταυτόχρονα και φέρεται να είχε ήδη παίξει τρεις την ημέρα που αντιμετώπισε τον Κρίστοφερ. Ένας Ρώσος γκραν-μάστερ, ο Σεργκέι Καρτζάκιν, δήλωσε ότι το περιστατικό οφείλεται αναμφίβολα σε «κάποιο λάθους λογισμικού ή κάτι τέτοιο», προσθέτοντας ότι κάτι παρόμοιο δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.