ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δημογραφικό: Το μεγαλύτερο πρόβλημα του Ελληνισμού και ουδείς ασχολείται σοβαρά με αυτό. Δεν υπάρχει ελπίδα...

Ρωσία: Youtuber έριξε κάμερα στην βαθύτερη τρύπα του κόσμου – Τι έδειξαν τα πλάνα (βίντεο)

Η τρύπα έχει βάθος 12.262 μέτρα

Ρωσία: Youtuber έριξε κάμερα στην βαθύτερη τρύπα του κόσμου – Τι έδειξαν τα πλάνα (βίντεο)

Για όσους απολαμβάνουν να εξερευνούν το άγνωστο, το YouTube παρέδωσε άλλο ένα βασανιστικό μυστήριο στους θεατές του.

Ο Dr. Ty, ένας δημιουργός περιεχομένου γνωστός για τα αντισυμβατικά πειράματα και τα βίντεο εξερεύνησης, ανέλαβε ένα απόκοσμο και συναρπαστικό πείραμα: έριξε μια κάμερα GoPro σε μια τρύπα που ισχυρίζεται ότι είναι η «βαθύτερη τρύπα στον κόσμο».

Αν και η υπερβαθή γεώτρηση Kola Superdeep Borehole στη Ρωσία κατέχει τον επίσημο τίτλο της βαθύτερης τεχνητής τρύπας στον κόσμο στα 12.262 μέτρα, η εξερεύνηση του Dr. Ty πραγματοποιήθηκε σε μια τρύπα βάθους 300 μέτρωμ στην έρημο της Γιούτα, κοντά στη στρατιωτική βάση Dugway. Παρά το γεγονός ότι είναι σημαντικά πιο ρηχό, το βάθος αυτής της τρύπας στη Γιούτα εξακολουθεί να είναι εντυπωσιακό.

Σε ένα viral βίντεο που έχει συγκεντρώσει πάνω από 33 εκατομμύρια προβολές από την ανάρτησή του τον Ιούλιο του 2013, ο Dr. Ty και ένας φίλος του φαίνονται να πλησιάζουν την απειλητική τρύπα με ένα μείγμα περιέργειας και τρόμου.

Το βίντεο ξεκινά με τον Dr. Ty να παρουσιάζει τον εξοπλισμό που ετοίμασε για την κατάβαση: μια GoPro συνδεδεμένη με μια μίνι κατασκοπευτική κάμερα-μπρελόκ, έναν φακό LED, φελιζόλ για επένδυση και επίπλευση, ένα μολύβι για να προστατεύει τον φακό από τα χτυπήματα των βράχων, πετονιά και ένα ηλεκτρικό τρυπάνι για την επαναφορά της πετονιάς.

Καθώς η GoPro κατεβαίνει, χτυπά στις πλευρές της τρύπας, καταγράφοντας σύντομες ματιές στα τοιχώματα πριν φτάσει τελικά στον πυθμένα μετά από περίπου δύο λεπτά. Τα πλάνα από τον πυθμένα της τρύπας είναι τυλιγμένα στο σκοτάδι, που διακόπτεται μόνο από περιστασιακές λάμψεις φωτός και ασαφείς εικόνες του περιβάλλοντος βράχου.

Το αίνιγμα που περιβάλλει την τύχη των πεσμένων βράχων και τα ανεξερεύνητα βάθη της τρύπας έχει γοητεύσει τους τηλεθεατές και έχει πυροδοτήσει πολλές θεωρίες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.