ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Ρωσίδα influencer καταδικάστηκε σε 10 μήνες καταναγκαστική εργασία – «Γαργάλησε» στήθος αγάλματος σε ταφικό μνημείο

Διέφυγε στη Σρι Λάνκα αλλά συνελήφθη και επέστρεψε στη Ρωσία

Ρωσίδα influencer καταδικάστηκε σε 10 μήνες καταναγκαστική εργασία – «Γαργάλησε» στήθος αγάλματος σε ταφικό μνημείο

Mια 23χρονη influencer αποφάσισε να κάνει ένα ατυχές, το λιγότερο, αστείο, επειδή φάνηκε να «γαργαλάει το στήθος» ενός αγάλματος – φημισμένου μνημείου πολέμου, με αποτέλεσμα να καταδικαστεί σε δεκάμηνη καταναγκαστική εργασία σε μια από τις διαβόητες φυλακές της Ρωσίας.

Η διάσημη στη χώρα της influencer και μπλόγκερ, Αλένα Αγκαφόνοβα καταδικάστηκε για «Αποκατάσταση του Ναζισμού» από ρωσικό δικαστήριο για ένα βίντεο που ανήρτησε πέρυσι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατά την επίσκεψή της στο μνημείο «Η Πατρίδα Καλεί» στο Βόλγκογκραντ της νοτιοδυτικής Ρωσίας, όπου ορθώνεται ένα ύψους 85 μέτρων άγαλμα μιας γυναικείας φιγούρας, που κραδαίνει ένα σπαθί τιμώντας τη μνήμη των «Ηρώων της Μάχης του Στάλινγκραντ», μιας από τις πιο επικές μάχες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.


Στο βίντεο, που έχει απαγορευτεί στη Ρωσία, η influencer παριστάνει ότι «γαργαλά» το δεξί στήθος της γυναικείας φιγούρας.

Οι ρωσικές Αρχές μπλόκαραν την Αλένα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για δύο χρόνια και το δικαστήριο της επέβαλε πρόστιμο 10% επί των μελλοντικών εσόδων της.

Η influencer έμπηξε τα κλάματα στο δικαστήριο ακούγοντας την ετυμηγορία και υποσχέθηκε να μην ξανακάνει το ίδιο λάθος. «Απευθύνομαι σε όλους τους κατοίκους της Ρωσίας και του Βόλγκογκραντ και τους ζητώ να μην κάνουν αυτό που έκανα εγώ πέρυσι λόγω της ανοησίας μου. Δεν σκέφτηκα ότι μπορεί να θίξω τα αισθήματα συνανθρώπων μου», είπε.

Η inflencer διέφυγε στη Σρι Λάνκα, αλλά συνελήφθη όταν επέστρεψε στη Ρωσία

Μετά το συμβάν η Αλένα συμπεριλήφθηκε στη λίστα καταζητουμένων της Ρωσίας κατηγορούμενη για «βεβήλωση ταφικού μνημείου» και «κυνικές ενέργειες που αψηφούν τους κανόνες της ηθικής».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Προκειμένου να αποφύγει τη δίωξη η influencer διέφυγε στη Σρι Λάνκα, αλλά συνελήφθη αμέσως μετά την επιστροφή της στη Ρωσία έξι μήνες αργότερα και οδηγήθηκε στο Βόλγκογκραντ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.