
Σύσσωμος ο ρωσικός Τύπος αναφέρει την αγορά υπερπολυτελούς γιοτ από την εντυπωσιακή σύζυγο του νέου Ουκρανού υπουργού Άμυνας.
Η Αναστασία Αλεξάντροβα φέρεται να έχει προχωρήσει στην αγορά του σκάφους αξίας 26 εκατομμυρίων ευρώ στη Γαλλία, την ίδια ώρα που εγκρίθηκε το δάνειο 90 δισ. ευρώ από την ΕΕ στην Ουκρανία για την συνέχιση του εξοπλισμού της και την αγορά νέων όπλων.
Payments of the €90 bn loan for Ukraine have started! The wife of Ukraine’s Defense Minister, Fedorova, has purchased a new yacht Tankoa S501 Vertige on the French Riviera. The yacht, valued at $26M, and navigates under French flag. https://t.co/4EGd3Eolww
— Anna van Densky (@AnnaVanDensky) May 1, 2026
Ruszyły wypłaty kredytu 90 mld EUR dla Ukrainy!
Żona ministra obrony Ukrainy, Fedorowa, nabyła nowy jacht na Lazurowym Wybrzeżu. Jacht o wartości 26 000 000 dolarów został zakupiony wspólnie z inną francuską firmą. pic.twitter.com/LOVD2XMmZM— Piotr Panasiuk (@Piotr__Panasiuk) May 1, 2026
Τόσο το πρακτορείο ειδήσεων TASS, όσο και η εφημερίδα Izvestia, αναφέρουν ότι η αγορά έγινε εν μέσω εντάσεων στην ουκρανική κοινωνία για τις μεθόδους που ακολουθεί το Κίεβο με στόχο την επιστράτευση πολιτών.
Błyskawicznie nadeszły pierwsze efekty darowizny €90 mld Ukrainie przez tzw. KE…
Żona, powołanego w styczniu szefa ukraińskiego Ministerstwa Obrony, Mykhaila Fedorova, została współwłaścicielką luksusowego jachtu. W grę wchodzi Tankoa S501 Vertige, wart około €26 milionów… pic.twitter.com/xe4scRlirf
— Tomek Niewęgłowski (@tomek525) May 1, 2026
Αν επιβεβαιωθεί η είδηση, τότε μιλάμε για ένα νέο σκάνδαλο που πρόκειται να «σκάσει» σαν βόμβα στην Ουκρανία, η οποία βαραίνει ήδη από παρόμοια σκάνδαλα άλλων αξιωματούχων της χώρας, που καταχράστηκαν ευρωπαϊκά κονδύλια για την δική τους dolce vita.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.