ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ρωσικό ΥΠΕΞ: Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ θα επισκεφθεί τη Μόσχα την ερχόμενη άνοιξη

«Ρωσία και Κίνα θα ενώσουν φέτος τις προσπάθειες για την ενίσχυση και την προώθηση περαιτέρω διμερών σχέσεων»

Ρωσικό ΥΠΕΞ: Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ θα επισκεφθεί τη Μόσχα την ερχόμενη άνοιξη

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, ο πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ θα επισκεφθεί τη Μόσχα την ερχόμενη άνοιξη, καθώς πλησιάζει η επέτειος της ρωσικής στρατιωτική επιχείρησης στην Ουκρανία.

«H Ρωσία και η Κίνα θα ενώσουν φέτος τις προσπάθειες για την ενίσχυση και την προώθηση περαιτέρω διμερών σχέσεων μεταξύ των δύο κυβερνήσεων. Όπως γνωρίζετε, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κάλεσε τον Κινέζο ηγέτη Σι Τζινπίνγκ σε επίσημη επίσκεψη αυτή την άνοιξη», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, σύμφωνα με το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS. Πρόσθεσε δε ότι για το Κρεμλίνο η επίσκεψη του Σι Τζινπίνγκ ​​«συνεπάγεται ότι αυτό θα είναι το κεντρικό γεγονός στη διμερή ατζέντα για το 2023».

Ενώ το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας δεν ανέφερε ημερομηνία για την αναμενόμενη επίσκεψη του συμμάχου της Μόσχας, η επέμβαση στην Ουκρανία που ξεκίνησε ο Πούτιν θα συμπληρώσει ένα χρόνο στις 24 Φεβρουαρίου. Αξιωματούχοι στο Πεκίνο δεν έχουν επιβεβαιώσει τις δηλώσεις του ρωσικού υπουργείου.

Το πρώτο ταξίδι του Σι Τζινπίγκι στη Ρωσία από την έναρξη του πολέμου

Η επίσκεψη αυτή θα είναι η πρώτη του Σι Τζινπίνγκ στη Ρωσία από την έναρξη του πολέμου κι ενώ η Κίνα προσπαθεί να κρατήσει μια λεπτή ισορροπία στη δημόσια υποστήριξη της επέμβασης της Μόσχας. Ο Πούτιν είχε καλέσει τον Κινέζο σύμμαχό του να επισκεφθεί τη Ρωσία τον Δεκέμβριο.

«Σας περιμένουμε, αγαπητέ κύριε Πρόεδρε, αγαπητέ φίλε, σας περιμένουμε την ερχόμενη άνοιξη σε κρατική επίσκεψη στη Μόσχα», είχε πει στον Σι σε μια μακρά εισαγωγική δήλωση, που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση.

Μετά την τηλεδιάσκεψη των Πούτιν – Σι Τζινπίνγκ το Πεκίνο ανέφερε ότι υπήρχε διαφορά προσέγγισης στην αναπτυσσόμενη συμμαχία τους κι ότι η κινεζική κυβέρνηση θα διατηρήσει την «αντικειμενική και δίκαιη» στάση της.

Τον Νοέμβριο η Κίνα είχε επικρίνει τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και το γεγονός ότι ο Πούτιν δεν αποκάλυψε νωρίτερα στο Πεκίνο τα σχέδιά του, ενώ καταδίκασε και τις συγκεκαλυμμένες πυρηνικές απειλές της Ρωσίας στη διάρκεια της συνόδου κορυφής της G20 στην Ινδονησία.

Σύμφωνα με Κινέζο αξιωματούχο ο Πούτιν δεν είχε πει στον Σι Τζινπίνγκ «την αλήθεια», όταν είχαν συναντηθεί στο Πεκίνο 20 μέρες πριν την εισβολή στην Ουκρανία, ανέφεραν οι Financial Times.

«Αν μας το είχαν πει, δεν θα είχαμε βρεθεί σε τόσο άβολη θέση», είχε δηλώσει ο αξιωματούχος τον Νοέμβριο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.