ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ρώσοι κατάσκοποι χάκαραν το τηλέφωνο της Λιζ Τρας – Επέκρινε τον Τζόνσον και μιλούσε για μεταφορές όπλων

Τόσο χακαρισμένο τηλέφωνο που το έχουν κλειδώσει!

Ρώσοι κατάσκοποι χάκαραν το τηλέφωνο της Λιζ Τρας – Επέκρινε τον Τζόνσον και μιλούσε για μεταφορές όπλων

Το προσωπικό τηλέφωνο της Λιζ Τρας παραβιάστηκε από πράκτορες που θεωρείται ότι εργάζονταν για την Ρωσία, αποκαλύπτει η κυριακάτικη Daily Mail.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας, οι Ρώσοι κατάσκοποι απέκτησαν πρόσβαση σε άκρως απόρρητες λεπτομέρειες των διαπραγματεύσεων με βασικούς διεθνείς συμμάχους καθώς και σε προσωπικά μηνύματα που η πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας αντάλλαξε με τον στενό της συνεργάτη, Κουάσι Κουαρτένγκ.

Η παραβίαση ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής εκστρατείας για την ηγεσία των Τόρις, όταν η Τρας ήταν υπουργός Εξωτερικών, αλλά οι λεπτομέρειες αποσιωπήθηκαν από τον τότε πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον και τον επικεφαλής του υπουργικού συμβουλίου, Σάιμον Κέις.

Μηνύματα με επικριτικά σχόλια για τον Τζόνσον στο κινητό της Τρας

Μια πηγή είπε ότι το τηλέφωνο είχε παραβιαστεί σε τόσο μεγάλο βαθμό, που τώρα έχει τοποθετηθεί σε ένα κλειδωμένο χρηματοκιβώτιο μέσα σε μια ασφαλή κυβερνητική τοποθεσία.

Όπως γίνεται αντιληπτό, σύμφωνα με την Daily Mail, τα μηνύματα που έπεσαν σε ξένα χέρια περιελάμβαναν επικριτικά σχόλια για τον Τζόνσον από την Τρας και τον Κουαρτένγκ, οδηγώντας σε πιθανό κίνδυνο εκβιασμού.

Πληροφορίες για τις αποστολές όπλων στην Ουκρανία φέρεται να απέσπασαν οι Ρώσοι κατάσκοποι
Πιστεύεται επίσης ότι περιλάμβαναν ιδιαίτερα ευαίσθητες συζητήσεις με ανώτερους υπουργούς Εξωτερικών διαφόρων χωρών για τον πόλεμο στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων λεπτομερών συζητήσεων σχετικά με τις αποστολές όπλων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η είδηση προκάλεσε απόλυτο πανδαιμόνιο. Δεν είναι καλό για τις υπηρεσίες πληροφοριών εάν το τηλέφωνο του υπουργού Εξωτερικών μπορεί να παραβιαστεί τόσο εύκολα αποκαλύπτοντας ντροπιαστικά προσωπικά μηνύματα από πράκτορες που υποτίθεται ότι εργάζονται για τη Ρωσία του Πούτιν», ανέφερε μια πηγή με γνώση του περιστατικού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.