Ρουμανία: Όταν οι αγρότες ξέθαψαν άντρα από το χώμα γιατί πίστευαν πως ήταν βρικόλακας

Το σώμα ενός άνδρα από το Marotinu de Sus εκτάφηκε, ώστε οι χωρικοί να μπορούν να πραγματοποιήσουν ένα αρχαίο τελετουργικό κατά των βρικολάκων

Ρουμανία: Όταν οι αγρότες ξέθαψαν άντρα από το χώμα γιατί πίστευαν πως ήταν βρικόλακας

Στα μικρά χωριά της αγροτικής Ρουμανίας, πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να στρέφονται στους βρικόλακες ως εξήγηση περίεργων περιστάσεων. Μόλις το 2004, το σώμα ενός άνδρα από το Marotinu de Sus εκτάφηκε, ώστε οι χωρικοί να μπορούν να πραγματοποιήσουν ένα αρχαίο τελετουργικό κατά των βρικολάκων.

Ο άνδρας, ο οποίος πέθανε ξαφνικά σε ένα αγροτικό ατύχημα το 2003, πιστεύεται ότι επέστρεψε ως στριγκόι (ένα ανήσυχο πνεύμα που επιστρέφει για να ρουφήξει τη ζωτική δύναμη από τα ζωντανά μέλη της οικογένειάς του) και αρρώστησε έναν μακρινό συγγενή του.

Μετά από μια ζωή υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ και ένα τελευταίο, ατύχημα στα χωράφια, ο Τόμα πέθανε τον Δεκέμβριο του 2003. Έξι αγρότες, ξέθαψαν το πτώμα του άνδρα για να κόψουν την καρδιά του και να βάλουν πασσάλους στο σώμα του! Μόνο τότε ο συγγενής του επανήλθε στην υγεία του. «Του έβγαλαν την καρδιά, την έκαψαν και ήπιαν τη στάχτη σε ένα ποτήρι νερό!», είχε πει η Ελισαμπέτα Μαρινέσκου, η οποία ήταν γειτόνισσα του θανόντος.

Ιστορίες όπως αυτή δεν είναι ασυνήθιστες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην πραγματικότητα, πολλοί χωρικοί της υπαίθρου πιστεύουν ότι τα παιδιά που γεννιούνται βγάζοντας πρώτα τα πόδια ή με τον πλακούντα ακόμα συνδεδεμένο είναι πιθανό να γίνουν στριγκόι όταν πεθάνουν και επομένως θάβονται όταν έρθει η ώρα με τις βελόνες πλεξίματος να τρυπηθούν στα μάτια τους και φορείς για να αποτρέψουν την επιστροφή τους!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.