ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Σ.Λαβρόφ στη Δύση για τα σιτηρά: Δεν έχει γίνει τίποτα μέχρι σήμερα, λήγει η συμφωνία στις 18 Μαΐου

Δηλώσεις από την Κούβα

Σ.Λαβρόφ στη Δύση για τα σιτηρά: Δεν έχει γίνει τίποτα μέχρι σήμερα, λήγει η συμφωνία στις 18 Μαΐου

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Sergey Lavrov δήλωσε από την Κούβα ότι «δεν έχει γίνει τίποτα» για να αμβλυνθούν οι ανησυχίες της Μόσχας σε ό,τι αφορά τη συμφωνία για τις εξαγωγές σιτηρών και λιπασμάτων μέσω της Μαύρης Θάλασσας.

Το Κρεμλίνο έχει επανειλημμένως προειδοποιήσει πως δεν σκοπεύει να ανανεώσει τη συμφωνία πέραν της 18ης Μαΐου, εάν η Δύση δεν άρει τους περιορισμούς που πλήττουν τις εξαγωγές ρωσικών γεωργικών προϊόντων.

«Ουσιαστικά, δεν έχει γίνει τίποτα μέχρι σήμερα», είπε ο Lavrov σε δημοσιογράφους στην Αβάνα.

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας συναντήθηκε την Πέμπτη (20/4/2023) με τον πρόεδρο της Κούβας Miguel Diaz Canel και τον υπουργό Εξωτερικών Bruno Fernandes.

Η Ρωσία, η οποία πλήττεται από τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί από τη Δύση μετά την ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία, επιδιώκει να ενισχύσει τους πολιτικούς και οικονομικούς δεσμούς με άλλες χώρες που αντιτίθενται στην «ηγεμονική» (όπως τη χαρακτηρίζει) συμπεριφορά των ΗΠΑ.

Ο Lavrov επεσήμανε σε συνέντευξη Τύπου ότι υπάρχει αλληλοκατανόηση μεταξύ Ρωσίας και Κούβας, δύο χώρες που υπόκεινται σε αμερικανικές κυρώσεις.

Την Τετάρτη (19/4/2023), ξανάρχισαν οι επιθεωρήσεις πλοίων που μεταφέρουν σιτηρά από τα ουκρανικά λιμάνια στη Μαύρη Θάλασσα, στο πλαίσιο της εφαρμογής της συμφωνίας που επιτεύχθηκε τον περασμένο Ιούλιο υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και με τη μεσολάβηση της Τουρκίας, πέντε μήνες μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;ab_channel=PronewsTV
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.