ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Σ.Μπάλμερ: Δείτε γιατί κερδίζει 1 δισ. δολάρια τον χρόνο από τη Microsoft

Πρόκειται για ποσό που θα λάβει από τα μερίσματα για το 2024

Σ.Μπάλμερ: Δείτε γιατί κερδίζει 1 δισ. δολάρια τον χρόνο από τη Microsoft

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλός της Microsoft και ιδιοκτήτης των Λος Άντζελες Κλίπερς, Στιβ Μπάλμερ, εισπράττει 1 δισεκατομμύριο δολάρια από τη Microsoft, χωρίς να κάνει απολύτως τίποτα.

Πρόκειται για ποσό που θα λάβει από τα μερίσματα για το 2024.

Το ποσό προέρχεται από την αύξηση του μερίσματος που καταβάλλει ο τεχνολογικός γίγαντας σε 75 σεντς ανά μετοχή το τρίμηνο ή σε 3 δολάρια ετησίως.

Δεδομένου ότι ο Μπάλμερ κατείχε 333,2 εκατομμύρια μετοχές της εταιρείας το 2014 (την τελευταία φορά που κατέθεσε στοιχεία) ή ποσοστό 4%, θα εισπράξει λίγο λιγότερο από 1 δισεκατομμύριο δολάρια το οικονομικό έτος 2024.

Αυτό το ποσό είναι μόνο και μόνο για την απλή κατοχή της μετοχής, ανεξάρτητα από την απόδοσή της, αναφέρει το CNN.

Φυσικά, η είσπραξη θα γίνει με την προϋπόθεση ότι το διοικητικό συμβούλιο της Microsoft δεν θα μειώσει τα μερίσματα, κάτι όχι πιθανό γιατί από το 2003, όταν η εταιρεία άρχισε να καταβάλλει μερίσματα στους μετόχους, το ποσό μόνο αυξάνεται.

Τυχερό θα είναι και το αμερικανικό κράτος.

Δεδομένου ότι ο Μπάλμερ ανέφερε εισόδημα 656 εκατομμυρίων δολαρίων το 2018 σύμφωνα με τον ιστότοπο ProPublica, φαίνεται ότι υπάγεται στον φόρο 20% επί των μερισμάτων για τα φυσικά πρόσωπα που αποκτούν φορολογητέο εισόδημα άνω των 500.000 δολαρίων ετησίως. Αυτό σημαίνει ότι θα πληρώσει σχεδόν 200 εκατομμύρια δολάρια σε φόρους για τα μερίσματα της Microsoft.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.