Σαλμάν Ρούσντι: Έχει χάσει την όραση από το ένα μάτι & τη χρήση του ενός χεριού του μετά την επίθεση

Ο Βρετανός συγγραφέας είχε δεχτεί επίθεση με μαχαίρι τον Αύγουστο στις ΗΠΑ

Σαλμάν Ρούσντι: Έχει χάσει την όραση από το ένα μάτι & τη χρήση του ενός χεριού του μετά την επίθεση

Την όραση από το ένα του μάτι, αλλά και τη χρήση του ενός του χεριού, έχει χάσει ο Βρετανός συγγραφέας Σαλμάν Ρούσντι, ο οποίος δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι τον Αύγουστο στις Ηνωμένες Πολιτείες.  

«Έχει χάσει την όραση από το ένα μάτι…Είχε τρία σοβαρά τραύματα στον λαιμό. Είναι ανάπηρος από το ένα του χέρι διότι έχουν κοπεί τα νεύρα του βραχίονα. Και έχει περί τα 15 τραύματα στον θώρακα και τον κορμό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο μάνατζέρ του Άντριου Γουίλι, στην εφημερίδα El Pais.

«Τα τραύματά του ήταν πολύ βαθιά. Ήταν μια βάρβαρη επίθεση, αλλά θα ζήσει», πρόσθεσε ο ίδιος δίνοντας για πρώτη φορά πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του συγγραφέα των «Σατανικών Στίχων», χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει αν παραμένει στο νοσοκομείο.

Υπενθυμίζεται ότι στις 12 Αυγούστου, ο Σαλμάν Ρούσντι ετοιμαζόταν να πάρει θέση στο βήμα συμποσίου στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, όταν ένας άνδρας όρμησε στην σκηνή και του επιτέθηκε με μαχαίρι.

Ο δράστης, ο Χάντι Ματάρ, Αμερικανός λιβανικής καταγωγής, 24 ετών, συνελήφθη επί τόπου και δήλωσε αθώος ενώπιον δικαστηρίου του Μέιβιλ.

Η επίθεση προκάλεσε σοκ στον δυτικό κόσμο και συνδέθηκε με τη φάτουα που εκδόθηκε πριν από 33 χρόνια κατά διαταγή του Αγιατολάχ Χομεϊνί καταδικάζοντας σε θάνατο τον Σαλμάν Ρούσντι για «βλασφημία» μέσω του βιβλίου του «Σατανικοί Στίχοι».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.