ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Σάλος με influencer που παρίστανε ότι καθάριζε παραλία – Τράβηξε βίντεο και μετά παράτησε τις σακούλες με τα σκουπίδια

Δείτε το βίντεο που έγινε viral στο διαδίκτυο

Σάλος με influencer που παρίστανε ότι καθάριζε παραλία – Τράβηξε βίντεο και μετά παράτησε τις σακούλες με τα σκουπίδια

Την οργή των χρηστών των social media έχει προκαλέσει το βίντεο που έδειχνε influencer να καθαρίζει παραλία και μετά να αφήνει τις σακούλες γεμάτες σκουπίδια.

Πιο συγκεκριμένα μια γυναίκα προσποιήθηκε ότι καθαρίζει τα σκουπίδια της παραλίας με μοναδικό σκοπό να συγκεντρώσει like και follow στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το περιστατικό καταγράφηκε κρυφά από έναν χρήστη του TikTok, ο οποίος την απαθανάτισε να προσποιείται την καλή της πράξη.

Οι επιτελεστικές ενέργειες συχνά επικρίνονται για την ανειλικρίνεια και την επιφανειακή τους φύση. Η έννοια της επιτελεστικής συμπεριφοράς αναφέρεται σε άτομα που παρουσιάζουν δημοσίως μια βαθιά δέσμευση ή ενδιαφέρον για έναν συγκεκριμένο σκοπό ή θέμα αποκλειστικά και μόνο με σκοπό να κερδίσουν την προσοχή και την επικύρωση στο διαδίκτυο.

Girl pretends to clean up a beach for her social media content then proceeds to leave the trash bags on the beach.
by u/kakapoopoopeepeeshir in iamatotalpieceofshit

Δυστυχώς, οι πραγματικές πεποιθήσεις και αξίες αυτών των ατόμων μπορεί να μην ευθυγραμμίζονται με τις δημόσιες επιδείξεις τους, και σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί ακόμη και να υποκρύπτουν αντιφατικές ή εχθρικές απόψεις.

Οι ενέργειες αυτής της γυναίκας αποτελούν παράδειγμα του φαινομένου της επιτελεστικής συμπεριφοράς σε ατομικό επίπεδο. Ενώ οι συγκεκριμένες λεπτομέρειες του περιστατικού έχουν αφαιρεθεί από το TikTok, συνεχίζουν να κυκλοφορούν μέσω των stitches και ενός νήματος στο Reddit, όπου οι άνθρωποι εκφράζουν την περιφρόνησή τους για τον ανειλικρινή ακτιβισμό της.

Το διαδίκτυο, γνωστό για την επικριτική του φύση, αντέδρασε γρήγορα σε αυτό το περιστατικό, με πολλούς χρήστες να εκφράζουν την απογοήτευση και την αποδοκιμασία τους για τη συμπεριφορά της γυναίκας. Το περιστατικό χρησιμεύει ως υπενθύμιση της σημασίας του γνήσιου ακτιβισμού και των αρνητικών συνεπειών που προκύπτουν από ανειλικρινείς ενέργειες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.