ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Σαν να μην πέρασε μια μέρα: Ξανά lockdown στη Γουχάν λόγω κορωνοϊού

Η Γουχάν μπαίνει ξανά σε lockdown τρία χρόνια μετά την έναρξη της πανδημίας

Σαν να μην πέρασε μια μέρα: Ξανά lockdown στη Γουχάν λόγω κορωνοϊού

Η κινέζικη πόλη της Γουχάν, όπου θεωρείται ότι ξεκίνησε η πανδημία του κορωνοϊου, βρίσκεται ξανά σε μερικό lockdown, σύμφωνα με νέο ρεπορτάζ της «Daily Mail».

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα, οι κινεζικές αρχές διέταξαν περισσότερους από 800.000 κατοίκους κεντρικής περιοχής της Γουχάν να παραμείνουν σε καραντίνα στο σπίτι τους μέχρι την ερχόμενη Κυριακή. Συνολιά, στη Γουχάν κατοικούν περίπου 11,8 εκατομμύρια άνθρωποι.

Παράλληλα, όπως μεταδίδει ο «Guardian», σε συγκεκριμένα τμήματα της πόλης έχει προσωρινά απαγορευτεί η πώληση χοιρινού, διότι οι αρχές θεωρούν πως ένα κρούσμα συνδέθηκε με την τοπική αλυσίδα ανεφοδιασμού χοιρινού κρέατος.

Η απόφαση αυτή, λήφθηκε από τις κινεζικές αρχές διότι η πόλη επί μία εβδομάδα κατέγραφε 25 κρούσματα ημερησίως, κάτι που φανερώνει πως η κινεζική κυβέρνηση σκοπεύει να συνεχίσει την αμφιλεγόμενη «Zero Covid» πολιτική της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνουμε ότι αυτή τη στιγμή, περισσότεροι από 208 εκατ. άνθρωποι σε 28 πόλεις της Κίνας αυτή τη στιγμή βρίσκονται κάτω από περιορισμούς κατά της πανδημίας του κορωνοϊού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.