ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Σε αύξηση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα προχωρά η Πορτογαλία

Η αύξηση θα ισχύσει από το 2023

Σε αύξηση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα προχωρά η Πορτογαλία

Σε αυξήσεις κατά 5,1% στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα προχωρά η κυβέρνηση της Πορτογαλίας μέσα στο 2023.

Η κυβέρνηση κατέληξε σε τετραετή συμφωνία με τις μεγαλύτερες εργοδοτικές οργανώσεις και το δεύτερο μεγαλύτερο συνδικάτο της χώρας UGT, η οποία περιλαμβάνει επίσης μια συνδυασμένη αύξηση 20% στους μισθούς έως το 2026, στην προσπάθεια να αντισταθμιστούν οι επιπτώσεις της εκτίναξης του ετήσιου πληθωρισμού, ο οποίος έφθασε σε υψηλό τριών δεκαετιών, στο 9,3%, τον Σεπτέμβριο.

Οι αυξήσεις, που συμφωνήθηκαν με τις ισχυρές εργοδοτικές οργανώσεις της βιομηχανίας, του τουρισμού, της γεωργίας, του εμπορίου και των υπηρεσιών, είναι ένα ορόσημο για τα τέσσερα εκατομμύρια εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα της Πορτογαλίας.

Οι προτεινόμενες μισθολογικές αυξήσεις στον ιδιωτικό τομέα για το 2023 υπερβαίνουν κατά 3,6% τη μέση αύξηση που προτίθεται να χορηγήσει η Πορτογαλία στους τουλάχιστον 733.000 δημόσιους υπαλλήλους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η συμφωνία προβλέπει επίσης την αύξηση του μηνιαίου κατώτατου μισθού στα 760 ευρώ τον Ιανουάριο του 2023 από 705 που είναι σήμερα και τη σταδιακή αύξησή του στα 900 ευρώ σε διάστημα τεσσάρων ετών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.