ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Λένε οι ΛΟΑΤΚΙ ότι 1 στους 5 απο την «Generation Z» είναι «δικός τους». Με το επίδομα λοχείας (!) που τους δίνει η κυβέρνηση σύντομα θα γίνουν 3 στους 5 λόγω φτώχειας

Σε δημοπρασία βιολί ηλικίας 300 ετών για περίπου 20 εκατομμύρια δολάρια

Φημολογείται ότι έχει «παίξει» μουσική του «Μάγου του Οζ»

Σε δημοπρασία βιολί ηλικίας 300 ετών για περίπου 20 εκατομμύρια δολάρια

Ένα βιολί που είναι σχεδόν 300 ετών θα βγει σε δημοπρασία από τον οίκο Tarisio, με την τιμή να αναμένεται να αγγίξει περίπου τα 20 εκατομμύρια δολάρια, λόγω της εξαιρετικής του κατάστασης και ιστορίας του. Μάλιστα, φημολογείται ότι έχει «παίξει» στη βραβευμένη με Όσκαρ μουσική του «Μάγου του Οζ».

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, πρόκειται για ένα σπάνιο Στραντιβάριους, που ανήκε στον Ρώσο βιρτουόζο του βιολιού Τόσα Σάιντελ (Τoscha Seidel), γεννημένο στην Οδησσό ο οποίος θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους βιολιστές του 20ού αιώνα, φημισμένος για τον πλούσιο τόνο και τη συναισθηματική του ένταση.

Μάλιστα, υπάρχουν περίπου 600 βιολιά σε όλο τον κόσμο που κατασκευάστηκαν στο ατελιέ του Στραντιβάρι, – η υψηλότερη τιμή που καταβλήθηκε σε δημοπρασία μέσω διαδικτύου ήταν 15,9 εκατομμύρια δολάρια το 2011, οπότε το συγκεκριμένο βιολί θα μπορούσε να κάνει ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο οίκος Tarisio, αναφέρει το δημοσίευμα του Variety, θα εκθέσει το βιολί του Σάιντελ στο Λονδίνο, το Βερολίνο, το Πεκίνο, τη Σαγκάη, το Χονγκ Κονγκ και τη Νέα Υόρκη μέχρι την ημέρα της δημοπρασίας, στις 9 Ιουνίου

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.