ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Σε ποια χώρα οι άνθρωποι διαβάζουν περισσότερο;

Σύμφωνα με έρευνα της εφημερίδας UK Independent

Σε ποια χώρα οι άνθρωποι διαβάζουν περισσότερο;

Μια έρευνα της Βρετανικής Independent, δημοσίευσε ένα γράφημα που δείχνει τον αριθμό των ωρών που αφιερώνει ένα άτομο διαβάζοντας την εβδομάδα, για κάθε χώρα.

Η χώρα που διαβάζει περισσότερο είναι η Ινδία, αφού το γράφημα έδειξε ότι έχει μέσο όρο 10 ώρες και 42 λεπτά διαβάσματος. Αυτό είναι ένα αρκετά καλό ποσό για μια χώρα στο σύνολό της.

Η δεύτερη χώρα με περισσότερη αγάπη στην ανάγνωση, είναι η Ταϊλάνδη με 9 ώρες και 24 λεπτά και τρίτη η Κίνα με 8 ώρες την εβδομάδα. Ο μέσος όρος για περισσότερο από μία ώρα την ημέρα είναι υπέροχος και αυτός πρέπει να είναι ο στόχος για όλες τις χώρες. countries reading books

Οι ΗΠΑ κατέλαβαν την 42η θέση με 5 ώρες και 42 λεπτά ανάγνωσης την εβδομάδα.

Σε μια αντίστοιχη έρευνα που έγινε αποκλειστικά για τις χώρες τις Ευρώπης, πρώτη στη λίστα μπαίνει η Εσθονία με 1 ώρα και 31 λεπτά την εβδομάδα, ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στη 5η θέση με 1 ώρα και 3 λεπτά την εβδομάδα. Τελευταία σε αυτή τη λίστα, βρίσκεται η Γαλλία με 14 λεπτά διαβάσματος την εβδομάδα.

Η ίδια έρευνα, πρόσθεσε ποιοι άνθρωποι στην Ευρώποι ξόδεψαν περισσότερα χρήματα στην αγορά εφημερίδων και χαρτικών. Οι άνθρωποι στη Σλοβακία ξόδεψαν τα περισσότερα λεφτά σε βιβλία, εφημερίδες και χαρτικά (2,1% του εισοδήματος των νοικοκυριών), ενώ ακολουθούν η Γερμανία (1,6%) και η Πολωνία (1,4%). Στο αντίθετο άκρο της κλίμακας, οι χαμηλότερες μετοχές καταγράφηκαν στη Βουλγαρία και την Ελλάδα (και οι δύο 0,6%), την Τσεχική Δημοκρατία, την Ισπανία και τη Μάλτα (όλες 0,7%).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, καταγράφηκε ότι περισσότερες γυναίκες διαβάζουν βιβλία σε σχέση με τους άντρες σε όλες τις χώρες που συμμετείχαν στην έρευνα, αλλά οι άντρες που διαβάζουν το κάνουν για μεγαλύτερες περιόδους από τις γυναίκες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.