Σλοβακία: Έφηβος σκότωσε δύο άνδρες σε γκέι μπαρ στην Μπρατισλάβα – Βρέθηκε νεκρός σε πάρκο

Μάρτυρες είπαν ότι άκουσαν έως και 10 πυροβολισμούς

Σλοβακία: Έφηβος σκότωσε δύο άνδρες σε γκέι μπαρ στην Μπρατισλάβα – Βρέθηκε νεκρός σε πάρκο

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και ένας άλλος τραυματίστηκε μετά από πυροβολισμούς μπροστά σε χώρο της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας στην Μπρατισλάβα το απόγευμα της Τετάρτης.

Η δολοφονία έγινε την Τετάρτη έξω από το μπαρ Teplaren, στο κέντρο της πρωτεύουσας. Ο δράστης βρέθηκε νεκρός σήμερα, σε άλλο σημείο της πόλης.

«Δύο άνθρωποι δολοφονήθηκαν απλώς και μόνο επειδή ήταν μέλη της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ. Είναι απαράδεκτο», είπε ο Χέγκερ στους δημοσιογράφους. «Σε μια ελεύθερη και δημοκρατική χώρα οι ομοφυλόφιλοι έχουν το δικαίωμα να ζουν ελεύθεροι», πρόσθεσε.

Νωρίτερα, σε ανάρτηση στο Twitter, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι ο δράστης ήταν «ένας ριζοσπαστικοποιημένος έφηβος». Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης γράφουν ότι επρόκειτο για τον Γιουράι Κράιτσικ, 19 ετών, τον γιο ενός εξέχοντος στελέχους του κόμματος Vlast. Το κόμμα αυτό δεν συγκέντρωσε αρκετές ψήφους για να μπει στο Κοινοβούλιο στις βουλευτικές εκλογές του 2020.

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Σλοβάκος Μάρος Σέφκοβιτς, εξέφρασε «τα ειλικρινή συλλυπητήριά του στις οικογένειες και τους οικείους των θυμάτων αυτής της φρικαλέας επίθεσης στη Σλοβακία».

«Είναι μια οδυνηρή στιγμή για όλη τη χώρα. Πρέπει όλοι να αντισταθούμε σθεναρά στο μίσος, με όλες τις μορφές του», πρόσθεσε στην ανάρτησή του στο Twitter.

Το μπαρ Teplaren είναι πολύ δημοφιλές στην κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ. Μάρτυρες είπαν στην εφημερίδα Sme ότι άκουσαν έως και 10 πυροβολισμούς.

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ και ένα τοπικό πανεπιστήμιο, το ένα από τα θύματα ήταν φοιτητής και εργαζόταν περιστασιακά στο μπαρ. Το δεύτερο θύμα ήταν ο φίλος του, ένας εργαζόμενος στο ίδιο κατάστημα. Μια σερβιτόρα που εκείνη την ώρα μιλούσε με τους δύο άνδρες τραυματίστηκε από τα πυρά και νοσηλεύεται.

Η αστυνομία ανέφερε ότι το πτώμα του Κράιτσικ βρέθηκε το πρωί σε ένα πάρκο της πόλης. Φέρεται ότι είχε αναρτήσει ομοφοβικά και αντισημιτικά μηνύματα σε έναν λογαριασμό στο Twitter, τονίζοντας ότι δεν μετανιώνει για τις πράξεις του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η σλοβακική οργάνωση Inakost Initiative («Πρωτοβουλία Διαφορετικότητας») ανακοίνωσε μέσω του Facebook ότι αύριο θα γίνει μια πορεία στην Μπρατισλάβα, στη μνήμη των θυμάτων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.