ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Σλοβακία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η πόλη Λίπτοφσκι μετά την επίθεση αρκούδας – Πέντε τραυματίες (βίντεο)

Βίντεο από τη στιγμή που τρέχει στους δρόμους της πόλης

Σλοβακία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η πόλη Λίπτοφσκι μετά την επίθεση αρκούδας – Πέντε τραυματίες (βίντεο)

Η πόλη Λίπτοφσκι της Σλοβακίας, κηρύχθηκε σήμερα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά την επίθεση αρκούδας από την οποία τραυματίστηκαν πέντε άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ένα παιδί.

Η επίθεση σημειώθηκε την Κυριακή στο Λίπτοφσκι Μίκουλας, στους πρόποδες του όρους Τάτρας, κοντά σε πολυσύχναστα χιονοδρομικά κέντρα.

Βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν μια μεγάλη αρκούδα να τρέχει στους δρόμους της πόλης:

Η αρκούδα επιτέθηκε σε πέντε ανθρώπους στο κέντρο της πόλης και στη συνέχεια αποσύρθηκε στο δάσος, είπε η Βικτόρια Τσαπτσίκοβα, η εκπρόσωπος του δήμου.

Τα θύματα, μεταξύ των οποίων και ένα 10χρονο παιδί, φέρουν γρατζουνιές και δαγκωματιές. Το γηραιότερο θύμα της αρκούδας ήταν ένας άνδρας 72 ετών.

Οι Αρχές ζήτησαν σήμερα από τους κατοίκους να μην απομακρύνονται από τον αστικό ιστό, ιδίως τα βράδια και νωρίς το πρωί, αφού η αρκούδα παραμένει ελεύθερη.

Έξι ομάδες κυνηγών, αστυνομικών και ειδικών στην πανίδα της χώρας προσπαθούν να την εντοπίσουν. «Διαθέτουν ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος εξοπλισμένο με θερμικό κάμερα, παγίδες και όπλα», είπε η Τσαπτσίκοβα.

Την Παρασκευή, μια Λευκορωσίδα κάτοικος της περιοχής σκοτώθηκε όταν δέχτηκε επίθεση από αρκούδα στην κοιλάδα Ντεμάνοφσκα Ντόλινα, επίσης στην περιοχή του Λίπτοφσκι Μίκουλας.

Η γυναίκα, ηλικίας 31 ετών, έπεσε σε μια χαράδρα, καθώς την καταδίωκε η αρκούδα. Το 2021 ένας 57χρονος σκοτώθηκε επίσης από καφέ αρκούδα στην κεντρική Σλοβακία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με τους ειδικούς, υπολογίζεται ότι στη Σλοβακία ζούσαν πέρσι 1.275 αρκούδες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.