Σνόουντεν: «O Τ.Μπάιντεν υπέκλεψε δεκάδες απόρρητα έγγραφα, όταν ήταν αντιπρόεδρος των ΗΠΑ – Πρέπει να πάει φυλακή»

«Αυτοί οι τύποι έχουν δεκάδες, εκατοντάδες απόρρητα έγγραφα χωρίς φυλακή»

Σνόουντεν: «O Τ.Μπάιντεν υπέκλεψε δεκάδες απόρρητα έγγραφα, όταν ήταν αντιπρόεδρος των ΗΠΑ – Πρέπει να πάει φυλακή»

Ο Έντουαρντ Τζόζεφ Σνόουντεν, πρώην πράκτορας της αμερικανικής NSA (Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας) και πληροφοριοδότης αποκάλυψε πως ο Τ.Μπάινεν ως αντιπρόεδρος υπέκλεψε τα περισσότερα απόρρητα έγγραφα από κάθε άλλον αξιωματούχος.

«Για παράδειγμα, η Reality Winner (σ.σ.πρώην στέλεχος της NSA0 καταδικάστηκε σε 5 χρόνια φυλάκιση για ένα μόνο έγγραφο», έγραψε στο Twitter ο Σνόουντεν, σχολιάζοντας την είδηση ότι έγγραφα με επισήμανση ως διαβαθμισμένα είχαν βρεθεί στο think tank του Μπάιντεν.

Θεωρείτε ότι η κηδεία του τέως Βασιλέως Κωνσταντίνου Β’ θα έπρεπε να γίνει «δημοσία δαπάνη»…

  • Διότι υπήρξε νόμιμος Αρχηγός του Κράτους (61%, 15.556 Votes)
  • Γιατί έκανε ενεργό και αναγνωρισμένη ενέργεια ανατροπής του δικτατορικού καθεστώτος (2%, 402 Votes)
  • Επειδή ήταν Ολυμπιονίκης (4%, 935 Votes)
  • Όχι δεν πρέπει να γίνει «δημοσία δαπάνη» διότι είχε εκπέσει (34%, 8.730 Votes)

Σύνολο ψήφων: 25.623

Loading ... Loading ...

Σημείωσε επίσης ότι πριν από τον Μπάιντεν, άλλοι που είχαν παράνομα στην κατοχή τους μυστικά έγγραφα περιλαμβάνουν τους πρώην προέδρους των ΗΠΑ Ντ.Τραμπ και Bill Clinton, καθώς και τον πρώην επικεφαλής της CIA David Petraeus.

«Αυτοί οι τύποι έχουν δεκάδες, εκατοντάδες απόρρητα έγγραφα. Χωρίς φυλακή», τόνισε ο Σνόουντεν.

Τη Δευτέρα (9/1/), το CBS News ανέφερε, επικαλούμενο πηγές, ότι περίπου δέκα έγγραφα, με την επισήμανση ως απόρρητα, από τη θητεία του Biden ως Αντιπροέδρου υπό τον Ομπάμα βρέθηκαν στο Κέντρο Διπλωματίας και Παγκόσμιας Δέσμευσης Penn Biden στην Ουάσιγκτον.

Ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε ότι τα έγγραφα βρέθηκαν από τους δικηγόρους του προέδρου στις 2 Νοεμβρίου 2022, οι οποίοι στη συνέχεια ειδοποίησαν τα Εθνικά Αρχεία, όπου πρέπει να παραδοθούν όλα αυτά τα έγγραφα.

Το προσωπικό του ειδοποίησε το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, το οποίο εξετάζει πώς τα απόρρητα έγγραφα μπήκαν στο κτίριο του think tank.

Πρόκειται για ένα προκαταρκτικό βήμα, μετά το οποίο ο επικεφαλής του υπουργείου Δικαιοσύνης θα πρέπει να αποφασίσει για περαιτέρω έρευνα και τον διορισμό ειδικού εισαγγελέα για την αντιμετώπιση της υπόθεσης.

Ο γενικός εισαγγελέας Merrick Garland ανέθεσε στον εισαγγελέα των ΗΠΑ στο Σικάγο να εξετάσει έγγραφα με την επισήμανση διαβαθμισμένων που βρέθηκαν στο Penn Biden Center for Diplomacy and Global Engagement στην Ουάσιγκτον, δήλωσαν στο CBS News δύο πηγές με γνώση της έρευνας.

Τα περίπου 10 έγγραφα προέρχονται από το γραφείο του Biden ως αντιπροέδρου, ανέφεραν οι πηγές.

Το CBS News αποκάλυωψε ότι το FBI εμπλέκεται επίσης στην έρευνα του εισαγγελέα των ΗΠΑ.

Το υλικό αναγνωρίστηκε από δικηγόρους του Biden στις 2 Νοεμβρίου 2022,λίγο πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές, επιβεβαίωσε ο ειδικός σύμβουλος του προέδρου Richard Sauber.

Τα έγγραφα ανακαλύφθηκαν όταν οι δικηγόροι του Biden έβαζαν σε πακέτα τα αρχεία σε που βρίσκονταν σε μια κλειδωμένη ντουλάπα για να προετοιμαστούν να εκκενώσουν τον χώρο του γραφείου του think tank στην Ουάσιγκτον», είπε o Sauber στο CBS News.

Τα έγγραφα υπήρχαν σε έναν φάκελο που βρισκόταν σε ένα κουτί με άλλα μη διαβαθμισμένα έγγραφα, ανέφεραν οι πηγές.

Οι πηγές δεν αποκάλυψαν ούτε τι περιέχουν τα έγγραφα ούτε το επίπεδο διαβάθμισής τους.

Πηγή που γνωρίζει το θέμα είπε στο CBS News ότι τα έγγραφα δεν περιείχαν με το πυρηνικό οπλοστάσιο.

Ο Sauber είπε επίσης ότι την ίδια ημέρα που ανακαλύφθηκε το υλικό, στις 2 Νοεμβρίου, το γραφείο του συμβούλου του Λευκού Οίκου ειδοποίησε τα Εθνικά Αρχεία, τα οποία παρέλαβαν το υλικό το επόμενο πρωί.

«Η ανακάλυψη αυτών των εγγράφων έγινε από τους δικηγόρους του προέδρου», είπε ο Sauber.

«Τα έγγραφα δεν αποτέλεσαν αντικείμενο οποιουδήποτε προηγούμενου αιτήματος ή έρευνας από τα Αρχεία».

«Από την ανακάλυψη αυτή, οι δικηγόροι του προέδρου συνεργάστηκαν με τα Αρχεία και το Υπουργείο Δικαιοσύνης σε μια διαδικασία για να διασφαλίσουν ότι τυχόν αρχεία της κυβέρνησης Ομπάμα-Μπάιντεν βρίσκονται όπως πρέπει στην κατοχή των Αρχείων».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.