Σουηδία: Δικαστήριο έκρινε ένοχο έναν άνδρα για τη δολοφονία μιας γυναίκας και για τα σχέδια δολοφονίας μιας πολιτικού

Είχε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα

Σουηδία: Δικαστήριο έκρινε ένοχο έναν άνδρα για τη δολοφονία μιας γυναίκας και για τα σχέδια δολοφονίας μιας πολιτικού

Σουηδικό δικαστήριο έκρινε σήμερα έναν άνδρα ένοχο για τη δολοφονία μιας γυναίκας και για τα σχέδια να σκοτώσει μια σημαντική πολιτικό σε φεστιβάλ τον Ιούλιο, και διέταξε τον εγκλεισμό του σε ψυχιατρικό ίδρυμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 33χρονος Σουηδός συνελήφθη στο Βίσμπι του νησιού Γκότλαντ στη Βαλτική θάλασσα δευτερόλεπτα αφότου μια γυναίκα μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου σε πλατεία γεμάτη κόσμο στη διάρκεια του ετήσιου πολιτικού φεστιβάλ της Σουηδίας Αλμεντάλεν.

Η δολοφονία έλαβε χώρα κοντά στο σημείο όπου η ηγέτης του Κόμματος του Κέντρου Άνι Λουφ επρόκειτο να δώσει συνέντευξη Τύπου.

Το δικαστήριο του Γκότλαντ ανέφερε πως ο δολοφόνος, ο Τέοντορ Ένγκστρεμ, είχε χαρτογραφήσει την ατζέντα της Λουφ και σχεδίαζε να τη δολοφονήσει. Ανέφερε ότι αυτό ισοδυναμούσε με προετοιμασία ενός τρομοκρατικού εγκλήματος.

«Η Σουηδία θα μπορούσε να πληγεί με σοβαρό τρόπο αν το έγκλημα είχε διενεργηθεί. Ο 33χρονος έχει πει πως πρόθεσή του ήταν να εκδικηθεί τον σουηδικό πληθυσμό», δήλωσε ο δικαστής Περ Σάντμπεργκ σε συνέντευξη Τύπου.

Ο Ένγκστερμ ομολόγησε την ενοχή του στη δολοφονία της ψυχιάτρου Ινγκ-Μαρί Βίσελγκρεν, αλλά απέρριψε τις κατηγορίες που σχετίζονταν με τη Λουφ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από την ψυχιατρική εξέταση που διέταξε το δικαστήριο διαπιστώθηκε πως όταν έγινε η επίθεση είχε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.