ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Σουηδία: Ισόβια σε 18χρονο που σκότωσε με τσεκούρι δυο καθηγήτριες στο σχολείο του

Ο νεαρός συνελήφθη λίγο μετά την επίθεση στο σχολείο

Σουηδία: Ισόβια σε 18χρονο που σκότωσε με τσεκούρι δυο καθηγήτριες στο σχολείο του

Σε ισόβια κάθειρξη καταδίκασε δικαστήριο στη Σουηδία σήμερα Πέμπτη έναν 18χρονο μαθητή που σκότωσε τον Μάρτιο με τσεκούρι δύο καθηγήτριες στο λύκειο όπου φοιτούσε.

Ο νεαρός συνελήφθη λίγο μετά την επίθεση στο σχολείο, το Malmö Latin School στο Μάλμε (νότια Σουηδία), την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Σουηδίας. Ειδικευμένο στη διδασκαλία της Τέχνης, το σχολείο αυτό αριθμεί περισσότερους από 1.000 μαθητές.

«Είναι δύο φόνοι πολύ βάναυσοι και τα θύματα υπέφεραν πάρα πολύ», δήλωσε ο δικαστής Γιόχαν Κβαρτ σε μια ανακοίνωση και πρόσθεσε πως η συμπεριφορά του νεαρού δεν μπορεί να εκληφθεί παρά ως «ιδιαίτερα φρικιαστική».

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, ο μαθητής είναι το πιο νεαρό άτομο που καταδικάζεται σε ισόβια κάθειρξη στη σύγχρονη ιστορία της Σουηδίας. Έχει προηγηθεί η τροποποίηση ενός νόμου που προέβλεπε μειωμένες ποινές για νεαρούς υπόπτους τέλεσης σοβαρών εγκλημάτων.

Το δικαστήριο του Μάλμε ανέφερε ότι δεν μπόρεσε να προσδιορίσει τα σαφή κίνητρα των φόνων αυτών.

Ο νεαρός παραδέχθηκε την ενοχή του και δήλωσε στο δικαστήριο πως πίστευε ότι δεν είχε καμία θέση στην κοινωνία, αλλά δεν είχε το κουράγιο να αυτοκτονήσει και σκεπτόταν ότι δεν θα έβγαινε ζωντανός από το λύκειο.

Ψυχιατρική εκτίμηση έδειξε ότι πάσχει από διαταραχές του φάσματος του αυτισμού, όμως σύμφωνα με το δικαστήριο τίποτα δεν δείχνει ότι υποφέρει από μια «σοβαρή ψυχιατρική διαταραχή».

Ο δικηγόρος του νεαρού, ο Άντερς Έλισον, είχε ζητήσει μια πιο επιεική ποινή λόγω των ψυχιατρικών δυσκολιών του πελάτη του. Δήλωσε σε τοπικό ΜΜΕ πως σχεδιάζει να ασκήσει έφεση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στη Σουηδία, ένας καταδικασθείς σε ισόβια μπορεί να ζητήσει ύστερα από δέκα χρόνια μείωση της ποινής του, κάτι που συχνά γίνεται δεκτό. Στην πράξη, τα ισόβια μειώνονται ως εκ τούτου κατά μέσο όρο σε 16 έτη κάθειρξης, σύμφωνα με τις σουηδικές σωφρονιστικές αρχές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.